Basescu nu se teme de scaparea de sub control a cursului valutar

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 20:25
2223 citiri
Basescu nu se teme de scaparea de sub control a cursului valutar

Traian Basescu a declarat ca nu se teme de scaparea de sub control a cursului valutar, el aratand ca lucrurile vor reveni la normal, dupa evolutiile din ultimile doua saptamani, cand s-au inregistrat iesiri puternice de capital si in alte tari din regiune, precum Polonia.

"Dupa parerea mea, a fost o iesire de capital destul de puternica din Romania, si nu numai din Romania, si din Polonia, si din Ungaria, si din Cehia. De altfel, daca v-ati uita, si CDS-ul s-a depreciat in ultima saptamana. Si nu numai pentru Romania, ci si pentru toate tarile din regiune. E de vazut.

Cred ca lucrurile vor reveni la normal", a afirmat Basescu, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, intrebat daca se teme de scaparea de sub control al cursului leului, relateaza Mediafax.

Potrivit presedintelui, evolutia cursului monedei nationale poate fi inteleasa in functie de oficialul BNR care face declaratii: "Va rog sa urmariti doua lucruri: cand cursul se depreciaza, iese la televizor Vasilescu (Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu - n.red.). Cand cursul se apreciaza, iese la televizor Isarescu. Deci functie de cine iese la televizor, trebuie sa intelegem ca e bine sau rau".

Presedintele a apreciat ca bancile vor reveni in timp la conditii mai relaxate privind creditarea, insa prioritatea lor acum este recuperarea creditelor neperformante acordate in perioada "creditului cu buletinul".

"Eu m-as uita putin la nivelul de credite neperformante al bancilor. Si faptul ca au un volum destul de ridicat de credite neperformante le face foarte prudente. Probabil in timp isi vor da seama ca pana la urma o banca traieste din banii pe care ii imprumuta. Dar acum sunt intr-o cursa teribila sa recupereze banii pe care i-au dat in 2007-2008 cu buletinul, cand le spunea Isarescu: 'Atentie la creditarea cu buletinul'". Le spunea si romanilor, si bancherilor", a adaugat Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Basescu curs valutar, #Traian Basescu scadere leu, #Basescu credite banci , #presedinte