Basescu nu vrea Legea amnistierii: Deputatii sa nu voteze (Video)

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 12:14
3060 citiri
Basescu nu vrea Legea amnistierii: Deputatii sa nu voteze (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu le cere deputatilor sa respinga Legea pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse.

Purtatatorul sau de cuvant Bogdan Oprea a precizat, intr-un comunicat de presa, ca, in opinia sefului statului, "o eventuala adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de lupta impotriva coruptiei si va afecta increderea in justitie avand, in acelasi timp, efecte catastrofale pentru urmatorul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) ".

Legea amnistierii initiata de deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (minoritati) va fi discutata si votata in regim de urgenta de Camera Deputatilor, cu modificari care ii avantajeaza pe politicieni precum Adrian Nastase, Gigi Becali si Relu Fenechiu.

Ponta e in Africa, PSD il scapa pe Nastase votand legea amnistierii in Parlament

Luni seara tarziu, la scurt timp dupa ce presedintele PSD Victor Ponta a plecat la Johannesburg pentru a participa la funeraliile nationale organizate pentru Nelson Mandela, o parte dintre membrii comisiei juridice a discutat si amendat Legea Amnistierii, respinsa de Senat, urmand ca ea sa fie introdusa marti pe ordinea de zi in regim de urgenta.

Deputatii juristi au adus modificari proiectului initial, astfel incat s-a decis amnistierea pedepselor cu inchisoarea pana la 6 ani si gratierea in intregime a pedepselor cu inchisoare pana la 7 ani, marindu-se astfel numarul de ani in ambele cazuri.

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a explicat, pe blog, si cine ar fi beneficiarii acestei legi.

"De exemplu, asta inseamna ca: Adrian Nastase, condamnat pentru santaj in prima instanta, scapa de inchisoare daca nu ia in recurs o condamnare mai mare de 7 ani; Catalin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta pleaca acasa de la penitenciarul Jilava; Relu Fenechiu, condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu va sta linistit, avand sanse minime de a mai ajunge la inchisoare; Decebal Traian Remes, condamnat in dosarul 'Caltabosul' pentru luare de mita la 3 ani de inchisoare, va parasi si el inchisoarea; inclusiv Liviu Dragnea, al carui proces este abia la inceput, va scapa cel mai probabil de inchisoare in cazul unei condamnari. Sunt doar cateva exemple.

In realitate, toti politicienii condamnati sau aflati in cursul unui proces penal pentru fapte de coruptie si conexe vor scapa de aplicarea legii, demonstrand cu ajutorul USL ca in Romania politicienii pot fura fara nicio teama", avertizeaza Monica Macovei.

Cum legea are caracter organic, daca PNL nu voteaza alaturi de PSD, cel mai probabil legea va pica la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu Legea amnistiei, #Basescu deputati Legea amnistiei , #Legea amnistierii