Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Basescu: Opozitia vrea intrarea Romaniei in derapaj fiindca asa vor oligarhii

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 14:46
5908 citiri
Basescu: Opozitia vrea intrarea Romaniei in derapaj fiindca asa vor oligarhii
Foto:Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la Radio Romania Actualitati ca Opozitia parlamentara vrea intrarea Romaniei in derapaj, prin faptul ca blocarea adoptarii legilor salarizarii si a bugetului de stat ne va face sa ratam banii de la FMI. In opinia sefului statului, PSD, PNL si PC fac asta la indemnul oamenilor de afaceri Dinu Patriciu, Dan Voiculescu si Sorin Ovidiu Vantu.

"Se confirma ce banuiam. Obiectivul Opozitiei e intrarea Romaniei in derapaj. Am observat ca se depun doua motiuni de cenzura pe legile salarizarii, iar programarea si impingerea dezbaterii motiunii pentru anul 2011 indica faptul ca obiectivul Opoziiei e intrarea Romaniei in derapaj, fiindca sunt multi oameni de afaceri, gen Patriciu, Voiculescu, Vantu, care se afla in spatele lor si care pot sa-si refaca afacerile macinate de criza doar daca Romania intra in derapaj", a spus seful statului.

Basescu a atacat dur Opozitia - Vezi reactiile politicienilor

Traian Basescu a explicat faptul ca fara legile salarizarii si legea bugetului Romania va rata boardul Fondului Monetar International din 7 ianuarie, iar Romania va trebui sa iasa pe piata financiare pentru a asigura fondurile, ceea ce va duce la o explozie a dobanzii.

Seful statului a explicat ca blocajele din Parlament au afectat deja Romania, care nu a putut sa primeasca transa de imprumut de la FMI si UE si a trebuit sa imprumute bani cu dobanda de 4.8% de pe piata, cu 1.8 procente mai scump decat daca ar fi luat de la cele doua institutii.

E nevoie de imprumuturi si in 2011

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca guvernul roman va imprumuta bani si in 2011, pentru ca e nevoie de asta atat pentru plata serviciului datoriei anterioare, dar si pentru a "rostogoli" datorii anterioare de 11 miliarde de euro.

Basescu: E nevoie de imprumuturi si in 2011

"In bugetul anului viitor va mai fi nevoie de imprumuturi-4.4% inseamna 6 miliarde de euro. Dar Romania mai plateste si serviciul datoriei anterioare,de 2.8 miliarde si rostogoleste datorii de alte 11 miliarde de euro. Va imprumuta pentru sumele pe care le rostogoleste, si pentru cheltuielile bugetului, dar asta inseamna ca , de exemplu, avem de platit 2 miliarde si imprumutam 2 miliarde, dar se adauga si dobanda", a spus seful statului.

Basescu: Nu mai cunosc demult PD-L

Seful statului a declarat ca, in ciuda faptului ca lumea nu il crede, el nu mai are demult o relatie apropiata cu Partidul Democrat-Liberal si chiar ca nu mai cunoaste acest partid.

"O sa va spun un lucru pe care foarte putini il cred. Eu nu mai cunosc demult acest partid. Am plecat din el cand avea 13%. cand ma duc la intalniri cu grupul parlamentar, mai cunosc foarte putini dintre cei cu care am construit partidul(...)Nu mai avem demult o relatie, pentru multi dintre ei nu am fost sef de partid", a spus Traian Basescu.

Basescu: Nu mai cunosc demult PD-L

Presedintele a negat si ca ar da instructiuni prin televizor, spunand ca doar isi manifesta opiniile, asa cum a facut-o si cand era premier Calin Popescu Tariceanu si ca de multe ori PD-L nu face asa cum si-ar dori.

Franta si Olanda, in ofensiva pentru a ne bloca aderarea la Schengen

Basescu s-a aratat pesimist in legatura cu cu aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si a declarat chiar ca Franta si Olanda duc o ofensiva diplomatica pentru ca Mecanismul de Cooperare si Verificare sa fie luat in seama pentru aderarea la Spatiul Schengen.

"Sunt tari nemultumite-Olanda are ca obiectiv amanarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen din cauza problemelor din Justitie, Franta o ridica ca si o conditie extrem de severa in ultima vreme. La fel cum Romania incearca sa faca un grup de aliati, Franta si Olanda duc si ele o ofensiva diplomatica pentru a strange in jurul lor mai multe tari", a spus presedintele.

Basescu spune ca Franta, Olanda si CSM ne blocheaza aderarea la Schengeno

El a indicat faptul ca Romania indeplineste conditiile tehnice, dar ca Guvernul a semnat in 2006 un acord-anexa cu privirea la combaterea coruptiei drept conditionalitate pentru aderarea la Spatiul Schengen, acord care ar putea fi invocat de cei care isi doresc amanarea.

Basescu: CSM interpreteaza legea cum ii convine, nu acceptam ideea ca e Dumnezeu

Presedintele Romaniei a criticat dur si Consiliul Superior al Magistraturii, acuzandu-i pe unii dintre membri sai ca incalca legea si ca vor provoca amanarea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

"Unii dintre judecatorii de la CSM vor al doilea mandat, desi legea spune ca ai dreptul la un singur mandat. E foarte greu sa explici la Bruxelles cum judecatorii interpreteaza legea in favoarea lor, pentru a mai fi membri CSM. Ideea ca esti un Dumnezeu desprins de interesul national n-o poate accepta nimeni".

CSM ii raspunde lui Basescu: Judecatorii nu sunt cauza tuturor relelor din Romania

Seful statului a explicat ca votul din Camera Deputatilor impotriva extinderii cercetarii penale a Monicai Iacob Ridzi si faptul ca Senatul nici nu a votat, nici nu a respins lista CSM pe care se aflau magistrati cu probleme sunt cele doua elemente care vor face ca raportul Comisiei Europene pe Justitie, din ianuarie, sa fie negativ pentru Romania. Cum unele state cer ca Mecanismul de Cooperare si Verificare, pentru care conteaza raportul, sa fie criteriu pentru amanarea aderarii Romaniei la Schengen, presedintele considera ca aceste doua probleme pun probleme Romaniei.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu obiectiv Opozitie derapaj, #Traian Basescu, #Basescu blocaj Opozitie , #presedinte