Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Partidele trebuie sa semneze rapid un protocol privind tratatul de stabilitate

Luni, 13 Februarie 2012, ora 18:00
2282 citiri
Basescu: Partidele trebuie sa semneze rapid un protocol privind tratatul de stabilitate
Foto: TVR Info

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la finalul unei noi runde de consultari cu partidele parlamentare, ca acestea vor semna un protocol care sa prevada ca Romania este de acord cu tratatul european de stabilitate si convergenta fiscala.

Seful statului s-a intalnit luni cu reprezentantii formatiunilor politice din arcul guvernamental, PDL, UDMD, UNPR si ai minoritatilor, USL declinand invitatia.

In declaratiile date la final, toti liderii Puterii au anuntat ca sustin adoptarea de catre Romania a acestui tratat european si sunt de acord cu semnarea unui protocol in acest sens, la care sa fie invitati sa adere si reprezentantii Opozitiei.

De asemenea, in declaratia de presa sustinuta la finalul consultarilor de catre presedintele Traian Basescu, acesta a explicat necesitatea abordarii acestui subiect, care tine mai mult de politica externa a Romaniei, chiar si in contextul in care multe localitati sunt puternic afectate de viscol si de caderile masive de zapada.

Consultari la Cotroceni cu partidele politice

"Nu este o urgenta a presedintelui. Daca decidem sa semnam, trebuie semnat pe 1 martie si trebuiesc pregatite procedurile. Nu mai avem mult, trebuie o majoritate parlamentara pentru acest demers. Poate parea un aspect secundar pentru populatie, dar nu mai putem intarzia", a explicat seful statului, respingand astfel acuzele USL referitoare la o agenda a Presedintiei rupta de realitatea cu care se confrunta romanii.

Traian Basescu a mai explicat ca toate partidele aflate la Putere au cazut de acord sa se semneze un protocol in acest sens, iar din discutiile anterioare avute cu liderii USL a reiesit ca nici acestia nu ar fi impotriva semnarii de catre Romania a tratatului de stabilitate fiscala.

"In lipsa unui astfel de protocol nu se poate semna tratatul la 1 martie(...) Sper ca in timpul cel mai scurt sa fie redactat protocolul si partidele care sunt de acord sa se pronunte, pentru ca decizia politica sa poata fi luata in timp util si comunicata la Bruxelles", a explicat Traian Basescu.

Pana in prezent, liderii USL nu si-au aratat impotrivirea fata de tratatul european, dar au anuntat ca doresc ca acesta sa fie dezbatut public si semnat de catre Romania doar dupa consultari serioase in Parlament.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Basescu tratat fiscal, #protocol partide tratat fiscal, #Romania tratat fiscal , #presedinte