Basescu: Patronul GFR cauta bani in Rusia. Posibil joc pentru a scoate investitorii strategici

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 14:27
3215 citiri
Basescu: Patronul GFR cauta bani in Rusia. Posibil joc pentru a scoate investitorii strategici

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca patronul Grup Feroviar Roman (GFR), Gruia Stoica, a cautat banii pentru a cumpara CFR Marfa inclusiv in Rusia si ca e ceva in neregula cu aceasta privatizare.

"Nu il cunosc (pe Gruia Stoica - n.red.). Eu ma uit la viata. Varsta ma obliga sa utilizez si experienta de viata. Au fost foarte multi investitori de carton care au fost umflati de guverne: Vintu, Patriciu, Iordache... Dezvoltarea fortata cu sprijin personalizat dintr-o parte sau alta a politicului nu a dus decat la rateuri.

Nu poti sa te umfli peste noapte cand ai plecat de la o locomotiva acum 3 ani si ai drenat resursele", a precizat presedintele, la Adevarul Live.

Zi decisiva pentru CFR Marfa: Gruia Stoica, asteptat sa semneze contractul de privatizare

El a explicat ca privatizarea CFR Marfa a fost respinsa prima data de CSAT pentru ca premierul Victor Ponta voia o licitatie ca la Oltchim, cu strigare.

"Cum stai in competitie cu un CFR Marfa cu vagoane invechite si foarte grele, in competitie cu transporturile auto care se modernizeaza rapid. Eu as fi vazut o privatizare cu un investitor strategic. Nu mi se pare o treaba foarte serioasa cand cel declarat castigator alearga in Rusia, pe stiu eu unde, sa gaseasca banii. Altfel compania va intra intr-un proces care va insemna taiere de vagoane pentru fier vechi.

Contractul se va semna. A fost un investitor foarte favorizat inca de la inceput. Hotararea a fost publicata tarziu ca sa ii dea timp sa caute banii. L-as atentiona pe premier, sa vada daca nu l-a favorizat prin nepublicarea hotararii", a adaugat presedintele, care i-a nominalizat pe americanii de la OmniTrax ca un cumparator mai potrivit ca GFR.

Basescu: Ponta a fost o speranta, dar nu are caracter, e mincinos si corupt

In plus, seful statului este de parere ca privatizarea a fost foarte prost pregatita si ca Guvernul ar fi trebuit sa mearga la marile centre feroviare, din Berlin, Paris, Londra si in Olanda, pentru a gasi o companie interesata de CFR Marfa.

"Fenechiu a fost cu sabia pusa desupra capului, pusa de premier - ori o faci, ori pleci. Privatizarea era in acordul cu FMI, de un an de zile, nu trebuia sa o lase pe ultimele 45 de zile", a adaugat Basescu despre fostul sef de la Transporturi.

"E evident ca ceva e in neregula. Ori proasta guvernare, ori un joc care sa elimine investitorii strategici care puteau sa vina", a punctat seful statului.

Gruia Stoica a fost chemat la Ministerul Transporturilor, luni, pentru a semna contractul de privatizare a companiei de stat CFR Marfa.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Basescu privatizare CFR Marfa, #Basescu CFR Marfa, #semnare contract privatizare CFR Marfa, #contract privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa , #presedinte