Basescu pentru The Telegraph: Numarul statelor membre UE ar putea ajunge la 35

Marti, 07 Iunie 2011, ora 08:29
1880 citiri
Basescu pentru The Telegraph: Numarul statelor membre UE ar putea ajunge la 35
Foto: The Telegraph

Pana in 2018 numarul statelor membre ar putea creste de la 27 la 35, a declarat luni presedintele Traian Basescu aflat la Londra, intr-o vizita oficiala in cadrul careia s-a intalnit si cu premierul britanic David Cameron.

"Ne dorim extinderea UE. Poate ca acum nu este momentul potrivit pentru a lua acest subiect in discutie, dar este clar ca ambele tari sustin integrarea Balcanilor de Vest, integrarea Republicii Moldova si a Turciei.

Acestea sunt doua puncte de vedere comune intre Bucuresti si Londra. Ne putem imagina o Uniune Europeana extinsa in Balcanii de Vest, prin Moldova si Turcia. In momentul de fata insa nu ne putem imagina o Uniune Europeana extinsa.

Vor fi in jur de 35 de state membre pana in 2018 sau 2020, cand procesul va fi finalizat", a spus presedintele Traian Basescu, pentru The Telegraph, dupa intalnirea cu premierul britanic David Cameron.

In plus, seful statului roman a aratat ca extinderea Uniunii depinde si de modul in care statele UE sunt afectate de criza economica. "Asta va depinde foarte mult de modul in care Europa va depasi criza", a afirmat Traian Basescu. Mai mult, spune presedintele roman, pentru a putea lua in calcul o eventuala extindere, vor trebui sa fie solutionate problemele din interiorul Uniunii, probleme ce privesc Grecia, Irlanda sau Portugalia.

Basescu, la Londra: Democratia, inainte de orice, trebuie sa fie sustenabila

Presedintele a adaugat si ca si-ar dori ca restrictiile romanilor de pe piata muncii sa fie eliminate, subiect care a fost discutat si cu premierul Cameron. "O astfel de stire ar putea da nastere iar la temeri privind un nou val de imigranti", comenteaza publicatia citata.

Surse citate de The Telegraph afirma ca, in cazul unei noi extinderi a Uniunii Europene, Marea Britanie va insista pentru acordarea permiselor de munca tuturor celor care doresc sa lucreze in aceasta tara. Deocamdata, numai romanii si bulgarii au restrictii pe piata muncii din Marea Britanie.

Traian Basescu a confirmat ca a discutat cu premierul britanic despre posibilitatea ridicarii acestor restrictii. "Nu-mi place sa comentez, daca nu am ajuns la un acord", le-a spus seful statului roman jurnalistilor britanici.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Basescu Londra, #Basescu interviu Telegraph, #Basescu presa straina, #Basescu extindere UE , #presedinte
Comentarii
Poza dragos_66
dragos_66
rank 5
Din gandirea aburita de whisky a tov. basescu
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3