Basescu: Pivniceru, o catastrofa la Justitie. Nu e straina de revocarile din CSM

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 23:02
4346 citiri
Basescu: Pivniceru, o catastrofa la Justitie. Nu e straina de revocarile din CSM

Presedintele Traian Basescu a acuzat, miercuri seara, ca Mona Pivniceru a fost o catastrofa la Ministerul Justitiei, precizand ca aceasta a refuzat numirea Codrutei Kovesi si a lui Daniel Morar in fruntea Parchetelor.

"Ce a insemnat Mona Pivniceru? O sa fiu foarte sincer, o catastrofa. Am vrut sa o conving 'hai sa-l ducem pe Morar la Parchetul General si pe Kovesi la DNA', ar fi fost o oportunitate extraordinara si credibilitate. Sunt vreo 30 de functii in Parchetul General si in DNA, toate pe interimate.

Nu a vrut, eu cu ea discut, nu m-am dus si la Crin Antonescu, nu l-am intrebat nici pe domnul Voiculescu. A fost o respingere totala a solutiei, care ar fi ajutat foarte mult Romania. Acum pe Morar l-am numit la CCR", a comentat seful statului, invitat la B1 TV.

Acesta a vorbit si despre revocarea judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica din CSM, miscare de care "Mona Pivniceru nu e straina".

"Daca va spun numai relatiile doamnei Pivniceru la Bruxelles si anumite miscari care au avut loc in CSM de care nu poate sa-mi spuna ca e straina, alaturi de asociatiile de magistrati.

Legat de schimbarea lui Danilet, si aici nu vreau sa se supere CSM, avem o problema mare din punct de vedere al credibilitatii CSM pentru urmatorul MCV", a continuat Basescu.

Desi, pe surse, au aparut miercuri informatii ca Laura Codruta Kovesi ar fi propusa pentru sefia DNA, in vreme ce Tiberiu Nitu pentru functia de procuror general, Traian Basescu a refuzat sa dea vreun nume. "Cert este ca vom gasi o solutie", a asigurat pesedintele.

"Eu am un protocol cu premierul, si el si eu l-am respectat, pentru ca ne-am dat seama ca de asta tine stabilitatea tarii", a subliniat Basescu.

Ponta a precizat, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, ca a solicitat ca martea viitoare sa aiba o intalnire si cu Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii si cu presedintele Traian Basescu.

Basescu si Ponta se intalnesc saptamana viitoare - discutiile vizeaza numirile la Parchete

Premierul Ponta, care asigura incepand de miercuri interimatul la Ministerul Justitiei, dupa demisia Monei Pivniceru, a declarat recent ca "nu cauta sfinti pentru sefia Parchetelor".

Presedintele Traian Basescu a respins, in luna ianuarie, propunerile fostului ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, privind numirile la sefia DNA si functia de procuror general.

Tiberiu Nitu a fost propus de ministrul Justitiei pentru functia de procuror general al Romaniei, iar Ioan Irimie pentru cea de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Basescu sefi parchete, #Basescu procuror general DNA, #Basescu atac Pivniceru CSM , #presedinte