Basescu pleaca la Consiliul European: Noi sanctiuni pentru Rusia (Video)

Joi, 20 Martie 2014, ora 10:04
3302 citiri
Basescu pleaca la Consiliul European: Noi sanctiuni pentru Rusia (Video)
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi dimineata, pe Aeroportul Otopeni, la plecarea spre Consiliul European de la Bruxelles, ca principalul subiect de discutie va fi legat de Ucraina si de sanctiunile aplicate Rusiei.

"Principalul subiect de azi si de maine va fi legat de Ucraina si estimam ca se va aproba intr-o forma convenabila etapa a doua de sanctiuni pentru Federatia Rusa si vor fi discutii legate de etapa a treia, in ce masura este oportuna trecerea la etapa a treia si, daca da, cand si in ce conditii", a spus seful statului, joi.

Presedintele a precizat ca a etapa a doua a sanctiunilor se refera in principal la "listarea demnitarilor rusi, ucraineni si crimeeni care sunt considerati principali actori ai anexarii Crimeii de catre Federatia Rusa si a incalarii suveranitatii, independentei si integritatii teritoriale Ucrainei".

Basescu: Va exista si un pas urmator al Rusiei. Voi ridica problema la Consiliul European

In plus, a mai precizat Traian Basescu, se pot impune sanctiuni pentru conturile si averile pe care demnitarii respectivi le au in Europa.

De asemenea, presedintele a mai afirmat ca la Consiliul European de primavara se vor discuta si aspecte economice.

"Subiectele din concluzii vor fi legate de restabilirea proceselor de recreditare a economiilor, promovarea competitivitatii, reducerea somajului si modernizarea administratiei publice", a mentionat seful statului.

Miercuri, Traian Basescu a spus ca Romania va aduce in dezbatere, la Consiliul European, si situatia R. Moldova, "plecand de la nevoia de a se da o perspectiva europeana R. Moldova, plecand de la nevoia de actiune imediata a semnarii Acordului de Asociere si de liber-schimb".

Basescu, despre situatia din Crimeea, unirea cu R.Moldova si candidatii la prezidentiale

Anterior, presedintele vorbise despre sanctiunile economice ce urmeaza sa fie aplicate Rusiei, apreciind ca tara are o vulnerabilitate: "este ca o mare pompa de benzina (...) de care Europa depinde in proportie de 25-30 la suta".

Marti, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea prin care este anexat "statul independent Crimeea", dupa ce Rusia a recunoscut independenta Crimeii. Crimeea si-a declarat oficial independenta fata de Ucraina, in urma inregistrarii unui rezultat zdrobitor in favoarea acestei solutii la referendumul organizat duminica.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Basescu Consiliul European, #Basescu sanctiuni Rusia, #Consiliul European sanctiuni Rusia, #sanctiuni Rusia Crimeea , #presedinte