Basescu: Ponta a cerut demiterea lui Opris si trecerea STS la MAI. Nu schimbam oameni ca sa dea bine

Autor: Ana Ilie
Duminica, 02 Februarie 2014, ora 18:15
3543 citiri
Basescu: Ponta a cerut demiterea lui Opris si trecerea STS la MAI. Nu schimbam oameni ca sa dea bine

Presedintele Traian Basescu a aratat, la terminarea sedintei CSAT, ca premierul Victor Ponta a solicitat demiterea directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris (foto), si trecerea STS in subordinea ministerului de Interne, dupa esecul in localizarea aeronavei prabusite in Apuseni.

"Va pot spune ca desi in CSAT s-a prezentat legea dupa care functioneaza STS si protocoalele, a fost si punctul de vedere al SRI, care a confirmat ca STS nu are capabilitati mai mari decat sa arate perimetrul in care ar putea fi detectata o aeronava, primul ministru a solicitat trecerea STS la MAI si destituirea directorului STS", a povestit Basescu, intr-o garbita declaratie de presa, inainte de intalnirea cu delegatia FMI.

"Cred ca niciuna dintre variante nu e viabila. Directorul Opris nu e om politic si nu poti sa tratezi pe el si Coldea (Florian Coldea, prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, n.red.), si Predoiu de la SIE (generalul Silviu Predoiu, n.red.) ca pe oameni politici care pot fi schimbati ca sa dea bine. Sunt oameni cu o cariera militara si nu-mi pot permite sa-mi bat joc de ei", a aratat Basescu de ce nu a dat curs solicitarilor premierului.

In opinia lui Basescu, "va fi o mare dezamagire pentru cei care au propagat minciuna, oameni politici si oameni care au aparut la Tv. Oricat mi-ar placea sa dau o solutie radicala, nu pot sa fiu necinstit. Cand se face o coordonare inter-institutionala, institutiile statului roman sunt capabile sa faca fata oricarui tip de actiune".

Basescu a mai aratat ca nu ezita sa demita niciun sef de serviciu secret, daca exista dovezi ca nu si-a indeplinit obligatiile. "Va asigur ca nu as avea niciun menajament pentru un sef de serviciu care prin nerespectarea legii ar gresi. Dar aici suntem in fata unei mari minciuni publice, ca STS ar fi putut sa identifice locul unde se afla", a spus seful statului.

"Daca exista cineva care poate dovedi sau afirma ca STS are capabilitati mai mari decat cele ce vi le-am prezentat, va asigur ca nu stau nicio clipa pe ganduri pentru cererea de destituire a directorului Opris, dar nu ne vom face bine continuand sa mintim", a mai spus Basescu.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Basescu demitere Opris, #Basescu STS accident avion, #Basescu CSAT , #presedinte