Basescu: Ponta a intervenit in justitie de o maniera fara precedent de la intrarea in UE

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 20:29
3162 citiri
Basescu: Ponta a intervenit in justitie de o maniera fara precedent de la intrarea in UE
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, dupa sedinta CSAT, cu ministrul Justitiei, Robert Cazaciuc, cerandu-i sa respecte Regulamentul de ordine interioara al DNA. Totodata, miercuri, presedintele l-a contactat pe procurorul general Tiberiu Nitu pentru a-l atentiona sa nu cedeze la presiunile politice care se fac asupra sa.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, se arata ingrijorat de faptul ca, in ultimele zile, prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, a intervenit in justitie de o maniera fara precedent de la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana", transmite purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea, printr-o declaratie de presa postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

https://ziare.com/basescu/presedinte/basescu-ponta-nu-da-doi-bani-pe-statul-de-drept-live-1260348

Acesta arata si faptul ca seful statului a avut discutii, marti si miercuri, atat cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cat si cu procurorul general Tiberiu Nitu.

"In virtutea prevederilor Articolului 80, aliniatul (2) din Constitutia Romaniei, potrivit carora 'presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice', domnul presedinte Traian Basescu a discutat, marti, 1 octombrie a.c., dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, cu ministrul Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cerandu-i sa respecte Regulamentul de ordine interioara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in care se precizeaza ca procurorul-sef al DNA face propuneri pentru functiile de conducere din aceasta institutie.

Ulterior, miercuri, 2 octombrie a.c., domnul presedinte Traian Basescu l-a contactat telefonic pe procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Tiberiu-Mihail Nitu, pentru a-l atentiona sa nu cedeze la presiunile politice care se fac asupra domniei sale si sa tina cont de faptul ca, potrivit Regulamentului de ordine interioara al DNA, procurorul-sef al Directiei recomanda 'delegarea procurorilor la Directia Nationala Anticoruptie'", mai noteaza purtatorul de cuvant al presedintelui.

Ponta, despre demiterea lui Papici: Sa mai stea si procuror simplu, ca nu s-a nascut procuror-sef

Presedintele Traian Basescu i-a acuzat, joi, pe procurorul general si pe ministrul Justitiei ca au raspuns la comanda politica a PSD inlocuindu-i pe procurorii Lucian Papici si Mariana Alexandru, precum si pe Victor Ponta ca este mincinos si nu respecta angajamentele luate in pactul de coabitare.

Presedintele a dezvaluit ca le-a solicitat procurorului general si ministrului Justitiei sa se consulte, conform regulamentelor, cu seful DNA, Laura Codruta Kovesi, in privinta propunerilor pentru sefia sectiei anti-coruptie din DNA, dar acest lucru nu s-a intamplat.

"E proba cea mai puternica a interventiei politicului. Nitu nu e un om care sa se schimbe de la o zi la alta. S-a urcat cineva cu piciorusele pe el, ca si pe Cazanciuc. (...) Ce au facut Nitu, Cazanciuc si Ponta a compromis Romania. A fost proba ca nu a venit nici PDL, nici UDMR sa puna procurori", a spus Traian Basescu, joi.

F.N.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Traian Basescu presiuni politice procuror general, #Basescu discutii procuror general, #Basescu discutii ministru Justitie, #Basescu discutii Tiberiu Nitu, #Basescu discutii Robert Cazanciuc , #presedinte