Basescu: Premierul e pe plaja la Miami. Daca era la Neptun, ne vedeam mai repede

Luni, 05 August 2013, ora 17:37
2894 citiri
Basescu: Premierul e pe plaja la Miami. Daca era la Neptun, ne vedeam mai repede
Foto: B1TV

Presedintele Traian Basescu a recunoscut ca a fost deranjat de faptul ca premierul Ponta a lipsit de la sedinta CSAT, desi el insusi a solicitat-o pentru o discutie pe tema privatizarii CFR Marfa, pentru a pleca in vacanta.

"Da, m-a deranjat si faptul ca s-au trimis hartiile dupa ce premierul a plecat, deci nu mai aveam cum sa discut problema cu el. Erau constienti ca nu are legatura cu CSAT, si totusi au trimis actele", a declarat presedintele, luni, la Palatul Cotroceni, in cadrulul unei conferinte de presa la care a precizat ca solicitarea convocarii sedintei CSAT a fost trimisa de Secretariatul General al Guvernului la data de 1 august, dupa ora 17, in conditiile in care Victor Ponta se afla in avion in drum spre Statele Unite inca de la ora 10 dimineata.

Basescu, despre privatizarea CFR: Guvernul a presat pentru crearea unui precedent in CSAT

In plus, presedintele a subliniat faptul ca desi premierul declarase public ca documentele au fost trimise la Cotroceni in data de 26 iulie, "in realitate le-a trimis pe 1 august". Mai mult, documentul era nedatat.

Intrebat daca a discutat telefonic cu premierul pe tema privatizarii CFR Marfa dupa plecarea acestuia in vacanta, presedintele a raspuns razand ca nu l-a cautat "pe plaja la Miami".

In schimb, seful statului s-a aratat convins ca "cel pe care l-a lasat ca inlocuitor (Gabriel Oprea - n.red.) si ministrul Justitiei l-au sunat si l-au informat" despre necesitatea ca Hotararea de Guvern care consfinteste privatizarea CFR Marfa sa fie publicata grabnic in Monitorul Oficial.

"Acum nu-mi puteti cere sa il caut pe premier ca are o problema de legalitate. Poate bona, dar si bona e tot la Miami, asa ca...", a mai spus presedintele ironic, cu trimitere la faptul ca Victor Ponta si Daciana Sarbu au o bona filipineza pentru fetita lor.

Cum unul dintre jurnalisti l-a intrebat daca are o problema cu faptul ca Victor Ponta isi petrece vacanta in SUA, Traian Basescu, care si-a petrecut ultimele weekenduri la Neptun si prin tara, a raspuns razand: "Mergea si el la Neptun si ne vedeam repede".

"Am o problema cu fuga de raspundere", a completat, de data asta serios, presedintele, excluzand ferm ideea unei noi convocari a CSAT dupa revenirea din vacanta a lui Victor Ponta, pentru a se relua subiectul privatizarii CFR Marfa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu Ponta Miami CSAT, #Basescu Ponta bona Miami, #Basescu CSAT privatizare CFR , #presedinte