Basescu vrea ca presedintele si Parlamentul sa poata cere procurorilor schimbari in dosare

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 22:41
2817 citiri
Basescu vrea ca presedintele si Parlamentul sa poata cere procurorilor schimbari in dosare

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune la TVR, ca multe dosare de ministri sau parlamentari care trebuie avizate de presedinte si Parlament sunt intocmite prost, unele dintre ele sugerand "luati-l, fratilor!" si ca aceste doua institutii ar trebui sa aiba dreptul sa le ceara procurorilor sa documenteze dosarele mai bine, astfel incat sa nu poata face abuzuri sau sa existe dosare prost intocmite.

Basescu, despre sanatate privata si santaje in justitie

"Ceea ce internalizez vazand ce se intampla - o astfel de discutie nu se face de pe o zi pe alta - sa gasim solutii sa protejam oamenii de abuzul procurorului, judecatorilor.

Mie mi-au trecut pe aici rechizitoriile in vederea aprobarii urmaririi penale a ministrilor - numai nu spunea "luati-l fratilor". Evolutiile din ultima vreme arata - controlul presedintelui sau Parlamentului nu trebuie sa fie doar formal. Mai trebuie un filtru. Trebuie sa-i spui "ce ai scris aici nu e suficient". Eu am considerat un act formal avizul presedintelui, cum si Parlamentul pana la un moment dat

(...)Presa si opinia publica sa inteleaga - nici presedintele, nici Parlamentul nu trebuie sa mai aiba un aviz doar formal. Parlamentul trebuie sa ceara procurorilor sa documenteze bine un dosar", a spus Traian Basescu.

Magistratii care incheie ilegal cariere sa aiba cariera incheiata

Traian Basescu i-a criticat pe judecatorii care iau decizii gresite, dar mai ales pe procurorii care fac asta. In opinia sa, un procuror care distruge o cariera prin faptul ca cere arestarea unui om care se dovedeste nevinovat trebuie sa-si incheie cariera si el.

Seful statului a mai spus ca sunt mari semne de intrebare asupra profesionalismului unor procurori DNA, chiar daca instrumentarea dosarelor a devenit din ce in ce mai buna in ultimii ani.

"Distrugi cariera unui om, si cariera ta trebuie sa inceteze", s-a aratat de parere seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu presedinte Parlament dosare, #Basescu schimbari procurori dosare, #Basescu procurori dosare , #presedinte
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
,,Magistratii care incheie ilegal cariere, sa aiba cariera incheiata