Basescu, prezent la discutia asupra bugetului de la Guvern

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 19:58
2197 citiri
Basescu, prezent la discutia asupra bugetului de la Guvern

Presedintele Traian Basescu a participat marti seara la sedinta coalitiei PSD-PD-L de la Palatul Victoria, si a plecat dupa aproximativ o ora, fara sa dea declaratii, potrivit Realitatea Tv.

Liderii PDL si cei ai PSD s-au intalnit pentru a discuta despre proiectul de buget pentru 2009.

Vor fi discutate probleme legate de buget, sumele pentru fiecare minister si se va analiza si optiunea inghetariii salariilor si pensiilor pentru sase, luni, o alternativa cu care presedintele a declarat ca va fi de acord.

Si Theodor Stolojan s-a declarat pentru inghetarea salariilor, sustinand ca "un moratoriu pentru sase luni privind promisiunile din campanie si cresterile de salarii si pensii din ultimele luni de mandat ale Guvernului precedent este oportun, pentru a vedea ce e intampla cu economia si cu veniturile bugetare".

Stolojan a subliniat insa ca "moratoriul a fost discutat ca propunere", a declarat Stolojan.

PSD si sindicalistii sunt impotriva moratoriului

In ceea ce priveste inghetarea salariilor, liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca se va opune acestei masuri, sustinand ca o crestere a salariilor si pensiilor "face parte din programul anti-criza" si trebuie sa aiba loc, asa cum s-a stabilit.

Sindicalistii au anuntat ca o astfel de masura nu va ramane fara raspuns, si ca vor lua masuri daca Guvernul le va ingheta salariile.

Vicepresdintele sindicatului SANITAS Adrian Barea, a declarat pentru NewsIn ca "Ultimele discutii cu ministrul Sanatatii s-au concluzionat cu asigurari din partea demnitarului ca autoritatile se vor lupta pentru a respecta acordul privind majorarea veniturilor personalului medical".

Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, marti, ca o inghetare a salariilor in acest moment este imposibila, pentru ca ar duce la acutizarea crizei si implicit la scaderea consumului intern.

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat marti, la finalul primei intalniri cu ministrii cabinetului Boc implicati in realizarea programului anti-criza, ca nu a fost discutata o stfel de masura.

"Nu am discutat nicio secunda despre inghetarea salariilor. Nu inteleg de ce in ultimul timp se arunca pe masa tot felul de teme, in timp ce discutiile serioase se poarta in alta parte", a mai spus Costin.

El s-a referit atat la informatia lansata in presa legata de interzicerea acordarii drepturilor de autor, cat si la declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit careia ar putea fi avuta in vedere inghetarea salariilor in urmatoarele 6 luni.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Traian Basescu buget, #Basescu Palatul Victoria, #Basescu sedinta buget , #presedinte