Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Primul meu voiaj a fost la Beirut, de unde am cumparat o scrumiera si doua umbrele

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 20:09
2093 citiri
Basescu: Primul meu voiaj a fost la Beirut, de unde am cumparat o scrumiera si doua umbrele

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, miercuri, la Beirut, cu reprezentantii comunitatii romanesti din Liban, prilej cu care le-a povestit acestora despre primul voiaj in aceasta tara, pe vremea cand era student la Marina.

La intalnirea cu cei aproape 100 de romani, seful statului a profitat de prilej pentru a depana amintiri din tinererete. El le-a povestit ca prima sa iesire in afara tarii, pe cand era student, a fost in Liban. El a povestit cum a acostat cu Bricul Mircea, alaturi de colegii sai, mai intai in Portul Alexandria, si apoi la Beirut." Era un bazar extraordinar aici, am cumparat o scrumiera si doua umbrele. Scrumiera o mai am si acum, umbrelele nu", a declarat Basescu, razand si starnind zambetele si aplauzele romanilor adunati sediul la Ambasada Romaniei.

Unii dintre participanti l-au intrebat ce tigari fuma in acea perioada. "Ma tem ca fumam Marlboro la vremea aia", a spus Basescu, aratand ca atunci era student. "Cu Libanul am o istorie mai veche, amintiri de inceput al meseriei", a mai povestit seful statului. El a mai spus ca in acea perioada, Beirutului i se spunea "Parisul Orientului", iar Libanul era considerat "Elvetia Orientului Mijlociu".

Presedintele Basescu a fost intrebat de o romanca cum se simte dupa operatia de hernie de disc, femeia spunand ca si ea a suferit aceeasi interventie. "Foarte bine ma simt! Par a avea probleme?", a raspuns relaxat presedintele. El i-a mai spus persoanei respective ca isi mentine conditia inotand si ca uneori inotul este mai eficient decat exercitiile pe care le recomanda unii medici.

Romanii stransi sa se intalneasca cu presedintele Basescu s-au aratat preocupati de modul de obtinere a vizelor atunci cand rudele lor libaneze calatoresc in Romania. Alti romani s-au aratat preocupati de situatia din Republica Moldova. "Trebuie sa avem grija de fratii nostri din Moldova", spunea preocupat un libanez care probabil era casatorit cu o romanca.

Presedintele Basescu s-a lasat fotografiat de catre admiratorii sai. De aceeasi atentie s-a bucurat si sotia sa, Maria Basescu, care era asaltata de persoane dornice sa se fotografieze cu ea.

De asemenea, presedintele a plantat impreuna cu omologul sau libanez, Michel Sleimen, un copac in curtea palatului Baabda.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Traian Basescu Liban, #Basescu vizita Liban , #presedinte