Basescu promite Libanului cooperare, sprijin si arme

Marti, 28 Februarie 2012, ora 13:29
2454 citiri
Basescu promite Libanului cooperare, sprijin si arme
Foto:TVR Info

Presedintele Traian Basescu a vorbit, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Libanului, Michel Suleiman, despre relatiile dintre cele doua tari, ocazie cu care a promis intregul sprijin al Romaniei pentru statul din Orientul Mijlociu, oferindu-se chiar sa doneze arme.

"Am vorbit despre prezenta oamenilor de afaceri libanezi in Romania (...)oamenii de afaceri libanezi au investit in Romania peste 2 miliarde de euro si Libanul detine locul 1 intre investitorii arabi.

Impreuna cu domnul presedinte am facut o trecere in revista a situatiei din regiune, cu accent pe situatia din Siria, situatia din Egipt, riscurile cu privire la neclaritatile pe care Iranul le lasa catre lume cu privire la dezvoltarea programului sau nuclear", a declarat Basescu.

Seful statului roman a promis sprijin Libanului atat pe domeniul inzestrarii armatei, cat si pe cel al pregatirii studentilor, inclusiv in academiile militare romanesti.

"Am multumit domnului presedinte pentru sprijinul pe care guvernul libanez il acorda in procesul de evacuare a romanilor din Siria, in mod deosebit a celor din regiunea Homs. L-am asigurat pe domnul presedinte ca Romania e gata sa contribuie la consolidarea stabilitatii Libanului, plecand de la concluzia ca stabilitatea Libanului e vitala pentru securitatea regiunii.

De asemenea, in discutii am precizat ca Romania e gata sa doneze echipament militiar si munitie pentru consolidarea capacitatii de lupta a armatei libaneze. L-am asigurat pe domnul presedinte ca suntem gata sa marim numarul de burse asigurate studentilor libanezi.

In cadrul relatiei bilaterale, suntem gata sa pregatim in academiile militare ofiteri pentru armata libaneza si cadre pentru ordine publica sau interventii in caz de dezastru", a mai precizat Basescu, adaugand ca intalnirea va continua pe parcursul serii, cand se va intra in detalii.

Suleiman ii multumeste lui Basescu

Presedintele Libanului a spus ca discutiile cu Basescu au fost "aprofundate si utile", multumindu-i sefului statului roman pentru sprijinirea suveranitatii si independentei Libanului.

Suleiman a spus si ca s-au abordat subiecte referitoare la conflictul arabo-palestinian, dar si problemele cauzate de criza financiara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Basescu presedinte Liban, #Basescu Liban Suleiman , #presedinte
Comentarii