Basescu: Propunerile investitorilor straini trebuie reflectate in buget

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 14:42
1262 citiri
Basescu: Propunerile investitorilor straini trebuie reflectate in buget
Foto: Antena 3

Cele 12 masuri propuse de Consiliul Investitorilor Straini in luna octombrie ar trebui sa se reflecte in bugetul de stat, a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu.

De asemenea, masurile ar trebui sa se regaseasca si in viitorul acord pe care Romania il va semna cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, a spus seful statului, intr-o conferinta organizata de Consiliul Investitorilor Straini.

"Obiectivul nostru pentru 2011 este continuarea proceselor de reformare si modernizare a statului. Foarte multi romani inteleg ca asta e o problema pe care o are doar Romania. Nu, toate statele UE au aceasta problema. Dar noi avem avantajul ca avem inca datorii mult mai mici. Putem sa ne reformam si sa prindem un foarte bun trend de cerestere economica si sociala, daca vom continua reformarea pe criterii de eficienta", a declarat Traian Basescu.

"Sunt constient de sansa pe care am putea s-o ratam daca nu continuam procesele de reforma si consolidare. Avem o sansa extraordinara, pentru ca, inca, avem datorii foarte mici. Daca vom continua sa ne indatoram, ar trebui s-o facem pentru investitii si nu pentru consum", a adaugat seful statului.

La inceputul lunii octombrie, investitorii straini au propus 12 masuri care ar putea genera o crestere de 11,6 la suta a produsul intern brut si sa creeze 250.000 de locuri de munca.

Printre acestea se numarau intetirea controalelor impotriva firmelor care prezinta risc ridicat de evaziune fiscala, programul Prima Casa 3, candidatura la Campionatul European de Fotbal 2020, avand in vedere ca, daca ar fi aleasa, in tara ar intra investitii de 10 miliarde de euro si infiintarea unui Consiliu Economic pentru Dezvoltare Economica.

De altfel, seful statului si-a dat acord pentru infiintarea acestui consiliu, atata timp cat acesta ar urma sa aiba rol de consilier pentru Guvern in gasirea celor mai bune solutii pentru cresterea economica.

"Trebuie abordarile tactice, solutiile pas cu pas si asta asteptam de la un asemenea consiliu. In trei luni putem avea o strategie extraordinara, dar, daca nu e finantata, nu ai ce sa faci cu ea. Daca consiliul ar fi un consultant pentru noi, ar fi extrem de util. Un astfel de consiliu ne-ar fi extrem de util si ca partener, pentru ca inca mai avem de luat masuri dificile, iar oamenii care au reusit in afaceri ar putea sa le confirme", a incheiat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#masuri crestere economica, #Traian Basescu crestere economica, #investitori straini masuri , #presedinte