Basescu: Realitatea TV si Gardianul stiu ca filmuletul este trucat (Video)

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 20:30
4996 citiri
Basescu: Realitatea TV si Gardianul stiu ca filmuletul este trucat (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara ca Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) a eliberat deja un certificat prin care declara ca filmuletul in care este prezentat lovind un copil este un trucaj.

Potrivit presedintelui, acest aviz se afla deja in posesia cotidianului Gardianul, cel care a prezentat pentru prima data filmuletul, si a postului de stiri Realitatea Tv.

"Lasitatea si lipsa de responsabilitate ii face si pe unii si pe altii sa nu faca public rezultatul avizului dat de la Institutul National de Criminalistica. Numai din acest motiv am cerut si eu un astfel de aviz. Am inteles ca sunt unii domni care deja s-au revoltat ca am cerut acest aviz, spunand ca seful statului, daca cere aviz, acesta nu este valabil, pentru ca seful statului poate influenta o institutie a statului.

Nu este asa si asta arata lipsa de respect a acestor domni pentru institutiile statului. Eu sunt gata sa nu fac public rezultatul avizului pe care il voi primi, daca domnii de la Realitatea si de la Gardianul fac public rezultatul avizului, asa cum l-au primit ei", a afirmat Traian Basescu.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care Traian Basescu a cerut INEC un aviz prin care sa se pronunte asupra autenticitatii filmuletului care dateaza din 2004, din timpul campaniei pentru prezidentiale.

Seful statului sustine ca a cerut acest aviz dupa ce a aflat ca cele doua redactii au refuzat sa publice concluziile INEC din "lasitate" si din "lipsa de responsabilitate".

Aviz romanesc sau din strainatate?

Discutand acest subiect intr-o emisiune a Realitatea Tv, democrat-liberalul Valeriu Stoica l-a intrebat pe moderatorul Razvan Dumitrescu de ce nu s-a facut public rezultatul unui astfel de aviz, in cazul in care el ar exista.

Jurnalistul a explicat ca Realitatea Tv asteapta rezultatul de la un laborator din strainatate. Totusi, s-a eschivat sa raspunda daca are cunostiinta despre un aviz dat de laboratoarele romanesti.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Traian Basescu, #lovire copil, #filmulet trucat , #presedinte