Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu refuza sa dea detalii despre subiectul Hayssam

Marti, 21 Octombrie 2008, ora 17:11
2370 citiri
Basescu refuza sa dea detalii despre subiectul Hayssam

La intoarcerea din Siria presedintele Traian Basescu a refuzat sa dea detalii despre discutia pe care a avut-o cu omologul sau sirian, Bashar Al-Assad, despre Omar Hayssam.

Intrebat de o jurnalista daca a discutat despre Hayssam in Siria, seful statului i-a raspuns vizibil iritat: "Si aveti vreun dubiu?". Dupa aceasta remarca, Basescu i-a salutat pe cei prezenti si a plecat din sala impreuna cu sotia sa, Maria Basescu.

La sfarsitul intalnirii care au avut loc luni intre cei doi sefi de stat, Traian Basescu a declarat ca in contextul domeniului justitiei au discutat si despre afaceristul Omar Hayssam.

Presedintele a precizat ca aceasta vizita oficiala se inscrie in coordonatele de politica externa a Romaniei in vederea refacerii legaturilor traditionale cu statele arabe.

"Dam atentie acestei politici pentru ca ea consolideaza pozitia Romaniei in UE in calitate de stat care are acces si poate dialoga cu statele arabe. Este in interesul nostru si in interes politic si economic sa reluam unele relatii consolidate cu Siria", a declarat presedintele.

Traian Basescu a declarat ca Siria este una dintre cele mai stabile tari din acea zona, avand in vedere ca se invecineaza cu Irakul, Libanul si Palestina.

Comisie mixta romano-siriana

Presedintele a anuntat ca a stabilit cu omologul sau sirian reluarea activitatii comisiei guvernamentale mixte romana - siriana. Activitatea acesteia va incepe in primul trimestru al anului viitor. Comisia va fi condusa in Siria de ministrul de Finante, iar pana la data desfasurarii va trebui sa se lucreze la nivelul institutiilor din cele doua tari pentru desfiintarea unor acorduri.

Seful statului a precizat ca pana la inceperea activitatii comisiei mixte romano-siriene trebuie incheiat un acord impotriva criminalitatii si terorismului, doua acorduri de tranposrt rutier si naval. El a precizat ca au fost incheiat pana in prezent au fost incheiat un acord asupra garantarii reciproce a investitiilor.

In cadrul vizitei oficiale din Siria cei doi sefi de stat au discutat si despre situatia din Irak, despre proiectul Nabucco, situatia nucleara din Iran si negocierile dintre aceasta tara si Israel.

Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul este pregătit să îşi întărească relaţiile cu Sri Lanka şi cu alte ţări asiatice, a declarat miercuri, 24 aprilie, preşedintele Ebrahim Raisi într-o scurtă vizită în acest...
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Atacuri cu drone și rachete asupra forţelor americane din Irak și Siria. Ce implicații ar avea Iranul
Forţele americane din Irak şi Siria s-au confruntat cu două atacuri separate cu rachete şi drone explozive în mai puţin de 24 de ore, au declarat luni surse de securitate irakiene şi...
#Traian Basescu, #vizita, #Siria , #presedinte