Basescu regreta perioada cand era la carma

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 23:11
2213 citiri
Basescu regreta perioada cand era la carma
Foto: Wordpress

Presedintele Traian Basescu a declarat ca regreta perioada petrecuta la carma navelor din flota comerciala, in cadrul ceremoniei de lansare a Parteneriatului dintre Liga Navala din SUA si Liga Navala din Romania.

"Exista un regret al meu in raport cu perioada cand eram pe mare, comandam nave ale flotei comerciale, si nu orice nave! Regretul este ca acest timp a trecut.

De multe ori mi-as dori din tot sufletul sa revin la perioada in care meseria ma confrunta zilnic cu natura, cu viata adevarata", a spus Basescu, citat de Evenimentul Zilei.

"Mi-aduc aminte cu placere momente care se povestesc si astazi in folclorul marinaresc, fie ca este vorba de incendiul prin care am trecut cu nava Arges, prin bombardamentul prin care am trecut cu petrolierul Crisana sau prin momentele extrem de dificile din stramtori cu nava care mi-a fost cea mai draga: petrolierul Biruinta", a adaugat seful statului, citat de aceeasi sursa.

Presedintele tarii a vorbit si despre sentimentul utilitatii, al spiritului de echipa si independenta.

De asemenea, el a spus ca Portul Constanta este unul dintre cele mai mari porturi ale Europei, cu cel mai mare terminal de containere din bazinul Marii Negre.

"Romania maritima este o putere, o capacitate de a furniza securitate, echipamente, facilitati. Avem infrastructuri valoroase care fac din Romania o tara atractiva, dincolo de mare ne-a dat Dumnezeu si Dunare si ne-a facut sa fim legati prin Constanta, Canalul Dunare-Marea Neagra sau Canalul Sulina cu Rihnul si cu Mainul si capatul drumului de ape interioare ajunge pana la Rotterdam", a mai spus seful statului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu declaratii, #Basescu regret marinarie, #Liga Navala Romaniei, #Liga Navala SUA , #presedinte