Basescu: Rusia nu-si permite sa intre in conflict cu Romania, un stat NATO

Duminica, 02 Martie 2014, ora 10:13
12871 citiri
Basescu: Rusia nu-si permite sa intre in conflict cu Romania, un stat NATO

Presedintele Traian Basescu a vorbit, duminica, despre situatia din Ucraina, asigurand ca granitele Romaniei sunt sigure.

"In principiu, situatia nu se schimba. E vorba despre situatia de securitate din Romania care nu va fi afectata. Rusia nu-si permite sa intre in conflict cu Romania, un stat NATO", a declarat presedintele tarii, invitat la Pro Tv.

Traian Basescu s-a declarat "dezamagit de jocul de imagine" practicat de unii lideri europeni "care au mers in Maidan si apoi au scandat impotriva regimului".

"Europenii trebuie sa vina cu un plan concret de salvare a Ucrainei. In rest, totul este poveste", a apreciat seful statului, mentionand ca liderul rus, Vladimir Putin, "isi apara interesele strategice".

In opinia presedintelui roman, conflictul "se va inchide cu crearea unui nou conflict inghetat in Marea Neagra, prin obtinerea unui statut extrem de favorabil al Crimeei pentru Federatia Rusa si cu o marire a resurselor militare dislocate de Rusia pe teritoriul Crimeii".

Basescu, dupa sedinta de urgenta cu tema Ucraina: Romania nu este afectata direct

"Rusia nu va renunta la Crimeea, noua putere democratica a facut o eroare fundamentala: a anulat exact legea care permitea folosirea limbii materne pentru minoritati", a completat Basescu.

Acesta a avut si doua mesaje transmise pentru omologul sau rus, Vladimir Putin.

"Nu prea ia in seama Vladimir Putin ce ii transmite presedintele SUA, deci nu stiu daca l-ar interesa ce spun eu. Dar i-as transmite doua lucruri: Nu faceti niciun joc in Republica Moldova si limitati-va la acordul pe care il aveti cu Ucraina", a mai spus Traian Basescu.

Interesul Romaniei e ca Ucraina sa ramana un stat integru teritorial - Interviu cu Bogdan Aurescu

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut si a primit aprobarea Parlamentului, sambata, pentru o interventie militara in Crimeea, teritoriu care apartine Ucrainei. Decizia a fost luata in unanimitate, in camera superioara a Parlamentului de la Moscova.

Desi Putin nu a luat inca o decizie, demersul sau a fost criticat de comunitatea internationala si a starnit reactii dure la Kiev. Presedintele interimar al Ucrainei a ordonat armatei sa intre in stare de alerta, avertizand ca interventiile Rusiei vor duce la razboi.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Basescu Ucraina Romania, #Rusia forte armate Ucraina, #reactie Basescu Ucraina , #presedinte
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
:)))))...il doare capul ?? nu se poate,asta ma face sa rad !!!