Basescu, sageti si de Ziua Nationala: Ce a spus despre presa si Guvern (Video)

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 19:50
6700 citiri
Basescu, sageti si de Ziua Nationala: Ce a spus despre presa si Guvern (Video)

Presedintele Traian Basescu a sustinut duminica seara, la Palatul Cotroceni, o scurta declaratie la inceputul receptiei pe care o da de Ziua Nationala a Romaniei.

Seful statului nu a renuntat la ideea de unire cu Republica Moldova, in ciuda pozitiilor premierului Victor Ponta dar si ale liderilor de la Chisinau care au spus ca nu este momentul pentru asa ceva.

"In urma cu 95 de ani se infaptuia cel mai de pret ideal al romanilor - Unirea. E un moment astral al neamului romanesc pe care nu putem sa-l uitam. Generatia actuala si viitoare sunt datoare sa atinga idealurile de veac si pe cele actuale ale poporului roman, integrare in spatiul de securitate si prosperitate euro-atlantic de care am apartinut intotdeauna de care am fost deturnati timp de 50 de ani de o ideologie straina, pe care unii incearca s-o implementeze si-n ziua de azi. Putem sa razbim in istorie, mai ales in aceste momente zbuciumate, numai cu solidaritate", si-a inceput discursul seful statului.

"Am invocat in zilele trecute un deziderat, de a ne reintalni cu fratii din Republica Moldova, de a ne reuni ca popor. Nu este un ideal de realizat pe termen scurt, dar trebuie sa ni-l asumam si afirmam, daca ni-l dorim atunci, candva, sa se realizeze", a mai spus Basescu.

Presedintele a facut si o referire la Guvern, aratand ca fara executivi responsabili romanii nu vor reusi sa contribuie cu totul la inaltarea tarii.

"Nu putem sa trecem prin furtuna schimbarilor lumii contemporane, daca nu redescoperim o valoare ce asigura impreuna dorinta de libertate si demnitate, mandria si coeziunea, solidaritatea si spiritul critic, aceasta valoare se numeste patriotism. Tine de romani, de sistemul de invatamant, de familie, dar si de modul responsabil in care tratam actul guvernarii si actiunea politica sa reusim sa insuflam din nou tuturor romanilor patriotismul, iubirea de tara, iubirea de aproape, de concetatenii romani, indiferent de originea etnica sau de locul in care traiesc pe acest pamant", a mai afirmat Basescu.

Nici presa nu a fost exclusa din discursul presedintelui, acesta atacand trusturile care manipuleaza si fac propaganda prin minciuna si dezinformare.

"Un element extrem de important pe care ar trebui sa-l asumam este libertatea de a gandi. Avem spatiul public inundat de idei si teme ce tin de agendele politice, dar si de instrumente de acaparare a mintii si spiritului oamenilor in interesul grupurilor de afaceri sau al unor trusturi de presa.

Libertatea de a gandi inseamna educatie, inseamna sa discernem ce este informatie si ce este propaganda, denaturare, minciuna sau dezinformare. Si nu putem sa facem acest lucru daca nu ne cultivam spiritul critic, o abordare traditionala a lui Titu Maiorescu si a scolii de la Junimea", a completat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu gazduieste o receptie, incepand cu ora 18.00, la Sala Unirii a Palatului Cotroceni cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei. Atat premierul Victor Ponta, cat si presedintele Senatului Crin Antonescu si liderul Deputatilor Valeriu Zgonea au refuzat participarea.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Traian Basescu atac presa 1 Decembrie, #Basescu guvern 1 decembrie , #presedinte
Comentarii
Poza Cob sau ORD
Cob sau ORD
rank 5
Basescu nu greseste tinta niciodqata,. A spus numai ce merita !