Traian Basescu accepta sa apara la Realitatea Tv, dupa acuzatia ca favorizeaza TVR

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 16:37
2582 citiri
Traian Basescu accepta sa apara la Realitatea Tv, dupa acuzatia ca favorizeaza TVR
Foto: Arhiva

Presedintele Basescu este invitat la Realitatea Tv, miercuri seara, incepand cu ora 21.15, intr-o emisiune in care jurnalistul Catalin Striblea il va intervieva la Palatul Cotroceni.

Invitatia a fost acceptata dupa ce, duminica seara, presedintele a acordat un interviu postului public de televiziune pe tema Libiei, iar apoi a avut o interventie telefonica la Realitatea TV, explicand ca doar TVR a solicitat o reactie, insa moderatorul emisiunii a sustinut ca si Realitatea TV a cerut interviul.

Traian Basescu a intervenit telefonic pentru a clarifica aspecte ale interviului sau de la TVR si a fost intrebat de ce a ales postul public de televiziune pentru a face o declaratie asteptata de toti jurnalistii. "N-am constatat sa fie asteptata de toti jurnalistii. Singura televiziune care a solicitat un interviu scurt in Actualitati a fost TVR", a spus seful statului.

Moderatorul emisiunii a precizat ca si postul Realitatea TV a solicitat un interviu, discutand chiar personal cu purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan.

"Nu am informatie despre solicitarea dvs. Cred ca sarjati", a raspuns Traian Basescu, fiind insa informat ca reporterii postului asteapta de doua zile in fata Palatului Cotroceni. "Pai daca stati in fata Palatului nu inseamna ca si vorbiti cu purtatorul de cuvant", a continuat seful statului, moderatorul emisiunii declarandu-se jignita de afirmatiile presedintelui.

"Am o rugaminte: daca sunteti atat de sensibila cand isi exprima seful statului un punct de vedere... Daca va place sa stati in fata Palatului Cotroceni, stati, dar eu nu pentru asta am intervenit, ci sa va spun ca daca ati fi facut o solicitare, si orice solicitare la Presedintie, se face printr-un mail sau un fax. Aveti un asemenea fax, aratati-l pe post si atunci va cred. Pana atunci e o poveste", a spus Traian Basescu.

Ultima aparitie a presedintelui Traian Basescu la postul Realitatea TV a avut loc pe 26 noiembrie 2009, inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, cand in emisiunea la care participa i-a fost prezentat de catre moderator filmuletul in care parea sa loveasca un copil in timpul unui miting electoral.

"O sa ma uit si o sa va dau o explicatie", a declarat Basescu, dupa ce intr-o emisiune la Realitatea TV la care se afla s-a difuzat un scurt film in care apare ca ar lovi un copil. Intrebat daca este de parere ca este un trucaj, presedintele a spus ca nu poate afirma acest lucru. "Nu-mi dau seama. A spus copilul ceva, a vorbit urat? Ce-a facut?", s-a mai intrebat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Traian Basescu interviu, #Basescu Realitatea TV, #Traian Basescu televiziune , #presedinte
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Daca se va duce, nu e nici intr-un caz pentru a arata ca nu e partinitor ci pentru ca si-o fi aranjat oarecum terenul. De ce nu s-a dus cand erau acolo Stancu si Ursu?
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5