Basescu se spala pe maini cu Romania

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 06 Mai 2010, ora 18:23
9752 citiri
Basescu se spala pe maini cu Romania

Doar cine nu vrea poate sa refuze evidenta care iti scoate ochii astazi mai mult decat ieri - Guvernul Boc nu ridica nici macar spranceana fara stirea, acceptul si indrumarea lui Traian Basescu.

Sa consideram acest enunt un adevar a carui evidenta poate fi contrazisa doar de catre cei care refuza realitatea si traiesc intr-o lume imaginara, paralela celei reale. Cel putin in privinta deciziilor majore, cred ca toata lumea poate sa recunoasca faptul ca agenda si hotararile Guvernului sunt decise la Cotroceni.

A fost vointa lui Basescu sa fie Boc din nou in fruntea Executivului, datorita lui Basescu Emil Boc se afla la al doilea mandat de premier si, intr-o deductie logica greu de evitat, niciun ministru nu a fost numit peste capul lui Basescu. Nu cred ca executam vreun sofism, daca urmeaza sa spunem ca: cei care ne decid astazi destinele sunt creatiile 100% ale lui Traian Basescu.

Mai mult decat atat, dupa lectia invatata din relatia dramatica cu fostul prim - ministru, Calin Popescu Tariceanu, cand tendintele si dorintele presedintelui au fost tinute in sah permanent, Basescu a invatat ca Guvernul trebuie sa fie alcatuit din oameni care sa il asculte, sa nu il contrazica si sa execute fara prea multe comentarii ideile venite de la Palatul Cotroceni.

Guvernul lui Emil Boc este realizarea visului celui de-al doilea mandat al lui Traian Basescu.

Daca totul pare limpede pana acum de aici incolo putem doar presupune. Ce sa faci daca ai fi in pielea lui Traian Basescu? Sa iti trimiti acasa supusii umili si ascultatori din Guvern, dar incompetenti pana la limita absurdului, si sa risti numirea unui alt premier care, pe langa esecul profesional, te mai poate surprinde si cu o sfidare a la Tariceanu? Sau pastrezi premierul cel ascultator dar nepriceput si incerci sa ii inlocuiesti oamenii din jur?

Ultima ar fi varianta cea mai avantajoasa, cea mai putin riscanta, cea mai eleganta si singura care ti-ar pastra capitalul de imagine cat de cat la limita suportabilului. Aceasta ar fi si metoda pe care Traian Basescu a aplicat-o de cand se afla in politica. Singura strategie perfecta pentru a iesi mereu castigator - am vrut sa fac, dar nu am fost lasat, as fi facut tot, dar nu am avut cu ce sau cu cine, pentru ca nu m-au lasat ei si ei si ei.

Care ar fi riscul strategiei "vreau, dar nu am cu cine"? Intins la maximum, argumentul se poate rupe si plesni in singura concluzia logica "atunci lasa-ne, poate vrea si altcineva care poate, are si cu cine si chiar reuseste sa faca ceva".

Un alt pericol ar fi ca majoritatea sustinatorilor tai sa se prinda de truc, sa iti descopera jucaria, fabrica de iluzii, iar tu sa ramai singur. De data aceasta cu adevarat singur, fara sa mai ai cu cine sau cu ce sa faci ceva.

Traian Basescu are TOT in acest moment. Si chiar mai mult decat ar avea nevoie, decat ar trebui sa aiba.

1. Majoritatea din Parlament care ii sustine guvernul, indifferent de ce face sau nu face acesta.

2. Un premier care nu ii iese din voie si din vorba, nici daca ar fi sa isi riste intreaga cariera politica sau sociala.

3. Un guvern pregatit oricand sa ii transpuna in realitate orice indicatie, sfat, dorinta, gand, vis sau ambitie.

Trebuie doar sa vrei sa faci ceva. Dupa care trebuie sa stii ce trebuie sa faci ca sa scoti sau macar sa atenuezi dracia asta de criza la carei adancire si tu ai participat din plin prin minciunile repetate din campanie si acoperirea efectelor adevarate.

La care din aceste doua capitole nu se descurca Basescu, adevarul il stie cel mai bine doar el. Dar daca nimic nu merge, de ce ne prefacem ca totul este bine si inca detinem controlul?

Traian Basescu are acum, mai mult ca niciodata, sansa de a intra in istorie pe poarta principala si de a se agata singur in randul celor mai ilustri conducatori.

Trebuie doar sa vrea si apoi trebuie sa stie ce sa faca. Iar daca nu stie poate sa isi recunoasca ignoranta. Paradoxal, pana si acest gest defensiv l-ar plasa mai bine in constiinta poporului decat orice alt succes de-al sau de pana acum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Traian Basescu FMI Romania , #presedinte