Basescu si Vacaroiu au discutat joi despre legea Curtii de Conturi

Vineri, 10 Octombrie 2008, ora 21:39
2018 citiri

Presedintele Traian Basescu si presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu au avut o discutie, in cursul zilei de joi, despre Legea Curtii de Conturi, act normativ pe care seful statului l-a atacat vineri la Curtea Constitutionala.

Initiativa a apartinut sefului statului, au declarat, pentru NewsIn, surse parlamentare. Discutia dintre cei doi demnitari vine in contextul in care presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu a recunoscut recent ca doreste sa preia sefia Curtii de Conturi, insa decizia sa finala depinde de promulgarea legii privind organizarea si functionarea institutiei.

"Ar fi o optiune din partea mea, nu am luat o decizie.(...)Sigur ca nu m-as duce un simplu consilier de conturi, dar nu asta este problema in fond. (...) Pentru asta este o singura conditie, legea sa fie promulgata, sa existe baza legala", declara saptamana trecuta Vacaroiu.

Presedintele Traian Basescu a contestat, vineri, la CCR, legea Curtii de Conturi, prin demersul sau amanand numirea noii conduceri a institutiei, in conditiile in care mandatul celei actuale a expirat pe 30 septembrie, dupa ce in prealabil a fost prelungit de trei ori.

O noua Lege a Curtii de Conturi, ceruta inclusiv de forurile europene, nu a putut fi adoptata in actuala legislatura a Parlamentului, fiind blocata in Legislativ cativa ani. Dupa ce Senatul a reusit, in calitate de camera decizionala, ca, in urma cu cateva saptamani, sa voteze Legea, seful statului a trimis-o spre reexaminare.

Senatorii au decis pe 17 septembrie, cu unanimitate de 113 voturi, ca activitatea Curtii de Conturi sa se desfasoare in baza unui regulament propriu, parlamentarii PSD, PD-L, PNL, UDMR si PRM, respingand, astfel, principala obiectie a presedintelui Basescu.

PD-L a incercat, la randul sau, sa amane intrarea in vigoare a actului normativ, printr-o contestare la CCR, care a fost respinsa, pe 1 octombrie, prin neacceptarea argumentului ca Parlamentul ar fi legiferat de doua ori, prin depasirea cererii de reexaminare a presedintelui.

Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Schimbare pe piața telefoanelor mobile. Parlamentul European obligă producătorii să le repare chiar și după ce a expirat garanția, la prețuri reduse
Parlamentul European a adoptat o lege prin care încurajează consumatorii să prelungească viața produselor uzate, în loc să le înlocuiască. Conform observatorulph.ro, noile norme îi...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Traian Basescu, #Nicolae Vacaroiu, #discutie, #joi, #lege, #curtea de conturi , #presedinte
Comentarii