Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu: Situatia de acum, similara cu cea generata de mineriada din 1990 (Video)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 22:03
3971 citiri
Basescu: Situatia de acum, similara cu cea generata de mineriada din 1990 (Video)
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu considera ca majoritatea condusa de Victor Ponta, Crin Antonescu, Gabriel Oprea, Daniel Constantin si Kelemen Hunor au pus Romania intr-o situatie similara cu cea generata de mineriada din iunie '90.

"Fac un apel catre politicienii din majoritatea parlamentara si ii avertizez ca prin incalcarea grava a legilor tarii si a Constitutiei Romaniei si a Regulamentelor Parlamentului Romaniei au pus statul roman si pe cei 22 de milioane de romani intr-o situatie extrem de dificila, similara cu cea generata de mineriada din 13-15 iunie '90", a declarat seful statului, marti seara, la Palatul Cotroceni.

Basescu: Scopul final este punerea sub control a Justitiei, nu suspendarea mea

Traian Basescu nu este singurul care a comparat situatia de marti din Parlament cu o mineriada.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a remarcat, marti, "felul in care este incalcata Constitutia Romaniei, iar ceea ce s-a intamplat intr-o singura zi depaseste orice imaginatie".

Vasile Blaga nu mai este presedintele Senatului - Crin Antonescu, propus in locul sau

"Daca nici aceasta nu este o mineriada parlamentara, atunci ce este? Este importanta atitudinea publica, nu se poate face altceva decat protestul public. Eu traiesc in continuare cu speranta ca exista o majoritate de oameni de calitate, de bun simt, care inteleg ce inseamna democratie, si nu vor permite ca Romania sa fie nesocotita in felul in care a fost astazi", a spus MRU la Realitatea Tv.

La randul sau, senatorul PDL Radu F.Alexandru a declarat ca ziua de marti este cea mai neagra zi a Romaniei post-decembriste.

Crin Antonescu, noul sef al Senatului, campion absolut al chiulului de peste sase ani

"Am ramas toti cu amintirea mineriadelor, crezand ca asa ceva nu se va putea repeta. Aceea era o miscare haotica, aceasta e o lovitura de stat data de coalitia de guvernare, de USL", a comentat senatorul PDL, precizand ca se refera la revocarea presedintilor celor doua camere, revocarea Avocatului Poporului, suspendarea magistratilor Curtii Constitutionale.

Avocatul Poporului, revocat - Valer Dorneanu ii ia locul

Revolutie in Parlament: Antonescu, sef la Senat in locul lui Blaga. Avocatul Poporului, revocat

Parlamentul s-a reunit marti in sesiune extraordinara pentru a asculta raportul privind participarea lui Victor Ponta la Consiliul European. USL s-a folosit de acest prilej pentru a revoca presedintii celor doua Camere si pe Avocatul Poporului.

USL a convocat sedinte de urgenta ale Birourilor Permanente ale celor doua camere si a decis rapid alte doua sesiuni extraordinare, in aceasta seara, in care Vasile Blaga a fost inlocuit cu Crin Antonescu.

Totodata, Gheorghe Iancu a fost revocat, marti, de plenul Parlamentului, din functia de Avocat al Poporului. Conform legii, Avocatul Poporului poate fi revocat pentru incalcarea Constitutiei sau legilor statului, cu votul majoritatii parlamentarilor prezenti la sedinta in care se voteaza.

Cei de la USL sunt deranjati de faptul ca Gheorghe Iancu ar fi atacat la Curtea Constitutionala ordonanta Guvernului de trecere a ICR in subordinea Parlamentului.

Si Roberta Anastase urmeaza sa fie inlocuita cu Valeriu Zgonea. Deciziile au aparut deja in Monitorul Oficial, trecut recent in subordinea Guvernului.

Liderii PDL striga ca asistam la o lovitura de stat data de USL si ca Ponta si Antonescu "au declansat Jihadul impotriva Romaniei democratice".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu revocari Parlament, #Traian Basescu mineriada, #Traian Basescu Vasile Blaga revocat , #presedinte
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
USL sunt cei care au batut romanii cu ranga in 90 !