Basescu: Somajul va atinge 5,4% la sfarsitul lui martie

Joi, 05 Martie 2009, ora 21:42
1255 citiri
Basescu: Somajul va atinge 5,4% la sfarsitul lui martie

Somajul in Romania este, in acest moment, de 5,1%, urmand ca pana la sfarsitul lunii sa ajunga la 5,4%, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu la Varsovia, in fata oamenilor de afaceri romani si polonezi.

Seful statului a explicat ca, daca pana la sfarsitul anului trecut rata somajului a fost de 4,7-4,8%, in acest moment s-a atins cifra de 5,1%, iar pana la sfarsitul lunii se va ajunge la 5,4%. "Ceea ce deja, pentru noi, inseamna destul de mult", a comentat Traian Basescu.

Totodata, seful statului roman le-a recomandat oamenilor de afaceri sa investeasca in industria alimentara, in infrastructura de turism si in industria lemnului.

"Recomand investitii in industrii care nu pot fi delocalizate", s-a adresat seful statului oamenilor de afaceri romani si polonezi, la Varsovia. El a precizat ca "in vreme de criza", in Romania, un om care vrea sa investeasca are la dispozitie trei "zone": sectorul industriei alimentare, investitia in infrastructura de turism si industria lemnului.

Traian Basescu s-a referit cu precadere la faptul ca, dincolo de agricultura, Romania are nevalorificat turismul, iar in acest moment preturile la materialele de constructie au scazut cu 40% fata de anul trecut.

"Romania are nevoie de hoteluri, de moteluri...", a precizat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu efectueaza joi o vizita oficiala in Republica Polona, la invitatia omologului sau, Lech Kaczynski. In cea de-a doua parte a vizitei oficiale, presedintele a avut intalniri cu mediul de afaceri polonez si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Polonia.

Informatia a fost data in cadrul unei intalniri cu oameni de afaceri romani si polonezi, avuta la Varsovia, in cadrul careia presedintele Romaniei a explicat efectele crizei economice care afecteaza cele doua tari. Seful statului s-a referit la efectul restrangerii pietelor de export si diminuarea productiei, ceea ce genereaza somaj.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Traian Basescu somaj, #Basescu Varsovia somaj, #investitii Romania Basescu , #presedinte