Basescu sugereaza ca PDL trebuia sa fie ospitalier cu Schulz: E caracteristica romanilor (Video)

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 14:01
3318 citiri
Basescu sugereaza ca PDL trebuia sa fie ospitalier cu Schulz: E caracteristica romanilor (Video)
Foto: Digi24

Traian Basescu l-a felicitat pe Martin Schulz ca in cadrul vizitei sale si-a facut timp si pentru o deplasare in teritoriu, iar despre refuzul PDL de a se intalni cu presedintele PE din cauza mersului la Targu Jiu, presedintele a spus doar sugestiv ca ospitalitatea e o caracteristica a romanilor.

"Salut si faptul ca domnul presedinte Schulz si-a facut timp sa faca si o deplasare in teritoriu si nu s-a limitat doar la cateva intalniri in Bucuresti. Cu cat liderii europeni ne vor vizita mai mult tara si ne vor cunoaste mai bine, cu atat vom avea sansa sa fim apreciati la adevarata noastra valoare", a spus Basescu, in cadrul declaratiei de presa comune cu Schulz, dupa o intalnire tete-a-tete la Cotroceni.

Martin Schulz, in Romania: Am invatat sa rostesc corect "Brancusi"

Ulterior, presa l-a intrebat pe presedintele PE despre refuzul PDL de a se intalni cu el, iar Basescu a tinut sa raspunda el inaintea lui Schulz.

"Prima caracteristica a romanilor este ospitalitatea si oricine vine la noi, este binevenit. Daca cel care vine ne prilejuieste si ocazia de a ne cunoaste mai bine, este cu atat mai bine. Asa cum am facut si la inceputul declaratiei de presa, il felicit si ii multumesc dlui presedinte Schulz ca s-a deplasat si in teritoriu", a sustinut presedintele.

La randul sau, Schulz a spus ca prin natura functiei si prin cutumele democratice e obligat sa suporte anumite critici, dar nu sa le si comenteze.

"Sunt reprezentantul unei institutii democratice, iar in democratie oricine are o functie publica trebuie sa tolereze diverse comentarii facute la adresa sa. Dar nu este obligatia acestor persoane sa comenteze comentariile", a replicat el jurnalistilor.

Presedintele PE a fost intrebat de asemenea daca e adevarat ca a luat in calcul sa-si anuleze vizita, asa cum au sustinut unii eurodeputati PDL (precum Cristian Preda, n.red.), iar Traian Basescu a raspuns el din nou. "Nu a luat niciodata pentru ca as fi stiut", a afirmat presedintele.

"Cel mai interesant lucru in viata publica sunt speculatiile", a fost si raspunsul lui Schulz.

Vasile Blaga a anuntat marti, intr-o declaratie de presa remisa NewsIn, ca reprezentantii PDL nu vor participa la intalnirea propusa de presedintele PE, precizand ca aceasta decizie a fost luata ca urmare a "implicarii deschise" a lui Martin Schulz in campania electorala a lui Victor Ponta mergand la Tg. Jiu sa inaugureze un obiectiv edilitar in aceeasi zi in care premierul si-a depus candidatura pentru un nou mandat de deputat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Basescu Martin Schulz Romania, #Basescu PDL ospitalier Schulz, #Martin Schulz vizita Gorj , #presedinte