Ziare.com

Basescu: Sunt pentru un nou acord cu FMI, liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage"

de Camelia Sisea
Duminica, 16 Iunie 2013, ora 12:05

   

Basescu: Sunt pentru un nou acord cu FMI, liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage"
Presedintele Traian Basescu este de acord cu incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International si aminteste ca liderii PNL, care nu sunt neaparat in favoarea unei astfel de decizii, au provocat "un dezastru economic" in perioada Guvernului Tariceanu.

"Da, sunt pentru un nou acord. (...) Intuim toti conditiile in care il vom incheia, nu austeritate, Romania nu mai e in austeritate. Eu as spune ca Romania a trecut la faza in care dramuieste mai bine banii din punct de vedere al populismului", a spus presedintele Basescu, duminica, la Pro TV.

In legatura cu faptul ca unii lideri PNL au aratat ca nu sustin neaparat incheierea unui nou acord cu FMI, Basescu a afirmat ca liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage", avand in vedere "dezastrul economic" pe care l-a produs Guvernul Tariceanu in 2007-2008, cand a anulat un acord cu FMI.

"Liderii PNL au anulat un acord cu FMI in timpul Guvernului Tariceanu impotriva punctului meu de vedere si au dus tara in colaps. Deci, din acest punct de vedere, ar fi bine sa fie rezervati, pentru ca nu s-a ocupat nimeni, sa le puna in fata dezastrul economic pe care l-au facut in 2007-2008.

Sa fii tara cu investitii straine directe de 9 miliarde de euro, sa ai crestere economica de 7%, sa ai deficit de 5,8%, e un argument pentru care liderii PNL ar fi bine sa nu se bage macar", a mai spus Basescu.

In opinia presedintelui, indeplinirea obiectivelor asumate de Romania nu este "atat de negativa" cum este prezentata in presa, iar board-ul FMI va constata indeplinirea in cea mai mare parte a acestora si va valida incheierea unui nou acord.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 658 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

@fgrooster

...s-ar putea să nu-ți convină...Makcu are antecedente : prima oară a incendiat 38 de nave la Rouen...a doua oară(multiplicate) a dat foc la valiza ROmaniei in toate sensurile,genurile,tipurile și modurile posibile,incepand cu distrugerea Justiției,economiei,invățămantului...de fapt pe tot ce a pus și atinge gheara...mai punem și Flota,Alro,parcul Bordei,palatul din Mihăileanu,banii de la FMI,UE,BM....etc...etc...etc...și foarte multe altele!!!

Banii de la FMI s-au scurt in conturile Makcului și găștilor portocalii,mongoloide și a mercenarilor lui Oprea Șpilhozen...Makcu mai vrea un tain de la FMI...i-a ales pe coabitacii lui Ponta că peneliști nu vor un nou acord cu FMI...nici Tăriceanu n-a vrut FMI...și romanii au dus-o foarte bine...

 

Ești glumet!

"Romanii au dus-o foarte bine". Poate aia din Germania, Statele unite si Canada

 

 

Comentam lucruri .. de la incidentul din Rouen pana la

whisky, Udrea sau flacara violet !
Dar niste cifre seci, investitii de 9 miliarde, cdrestere de 7% si DEFICIT de 5,8%, nu le comentam. De fapt nici nu trebuie comentate, ci doar spus excat cam cata incompetenta denota ele!!
Dar putem sa fim obiectivi? Nu , deorece seful trebuie satisfacut. Voiculescu trebuie sa vada activitatea "favorabila" desfasurata de Maxi, Cocosul iubaret si CelMaiIndemanatic !!Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor