Basescu: Teodorovici e "dandy de la Fonduri Europene", Rovana Plumb e "nepretuita"

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 21:39
3334 citiri
Basescu: Teodorovici e "dandy de la Fonduri Europene", Rovana Plumb e "nepretuita"

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca ministrul Eugen Teodorovici este "acest dandy de la Fonduri Europene" si "discotecar", iar pe Rovana Plumb, ministrul Muncii, a numit-o ironic "nepretuita".

Criticile la adresa lor vin dupa reactiile acestora la declaratiile facute de presedintele Traian Basescu, weekendul trecut, la scoala de vara a PMP. Seful statului le-a spus atunci tinerlor ca, daca ar fi in locul lor, ar protesta zilnic la Guvern, pentru ca Executivul nu a reusit pana acum sa cheltuiasca fondurile alocate de Comisia Europeana pentru crearea de locuri de munca pentru ei.

"Nepretuita doamna Plumb a dat un raspuns absolut neprofesionist la afirmatiile pe care le-am facut in weekendul trecut, si pe urma il citez si pe acest dandy de la Fonduri Europene, ca sa vedeti ce intelege el, ca si el a tinut sa aiba o reactie", a spus seful statului, in cursul inventarierii fondurilor alocate fiecarui minister.

Basescu a continuat aratand ca datele citate de el se bazeaza pe raportarea pe luna septembrie, privind fondurile de coeziune. "Este raportarea la zi a Uniunii Europene, nu povestile pe care le spune discotecarul asta sau doamna Plumb sau premierul", a continuat Traian Basescu.

"La afirmatiile legate de locurile de munca pentru tineret, a fost o reactie imediata si prompta a baiatului din discoteca, ministrul pentru fondurile europene. Si ne informa dansul, in replica, despre faptul ca programul operational ajutorarea persoanelor dezavantajate 2014-2020 tocmai a fost trimis la Bruxelles pentru aprobare. Sigur ca nimeni nu te pune sa vorbesti cand nu stii", a precizat seful statului.

Potrivit lui Basescu, programul mentionat de Teodorovici "vorbeste cum vom cheltui 442 de milioane de euro, pentru a asigura celor dezavantajati alimente, ulei, ghiozdane si toate cele, nu locuri de munca".

In weekend, prezent la Scoala de Vara a PMP, Traian Basescu le-a transmis tinerilor prezenti la eveniment ca, daca ar fi in locul lor, ar protesta zilnic la Guvern, pentru ca Executivul nu a reusit pana acum sa cheltuiasca fondurile alocate de Comisia Europeana pentru crearea de locuri de munca pentru ei.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat insa ca este regretabil ca voci neavizate incearca sa prezinte o alta realitate a finantarii locurilor de munca pentru tineri si a sustinut ca schema finantarii acestora este functionala in Romania de la 1 ianuarie 2014.

In acelasi timp, ministrul Rovana Plumb a aratat ca nu exista nicio intarziere cu privire la acest program pentru tinerii din Romania, ba mai mult, tara noastra este data ca exemplu de buna practica la nivelul UE pentru modul cum a fost implementat.

A.I.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Basescu dandy Teodorovici, #Basescu Plumb nepretuita , #presedinte