Basescu toaca stanga, dreapta se macina singura (Opinii)

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 23:33
2595 citiri
Basescu toaca stanga, dreapta se macina singura (Opinii)
Foto: Arhiva

USL, reprezentantul generic al stangii politice actuale se afla la guvernare. Unora le place sa spuna ca la putere se afla Basescu. Pai, si daca tot se afla la putere, cu spectrul unui final politic nu prea dadator de speranta, Basescu loveste cat poate in stanga. Poate asa reuseste sa refaca dreapta.

Manipulari de ocazie

Dreapta insa e departe de un numitor comun. Seara de seara, ocazie de ocazie, presedintele incearca sa aduca in discutie actiuni negative ale Guvernului Ponta. Presedintele le lanseaza, incearca sa se bazeze foarte mult pe celebrul dicton manipulator folosit asupra maselor: cu cat o spui mai des, cu atata fraza are o sansa mai mare sa se intipareasca pe harta mentala a consumatorului.

Asa se pare ca procedeaza si presedintele: Cu cat spune mai des anumite lucruri despre uselisti, cu atat crede el ca electoratul de dreapta isi va definitiva optiunile. Atunci cand vrei sa provoci confuzie si sa-ti infierezi adversarul, arunci cateva constatari si cifre la gramada, niscaiva idei personale, si le lasi sa fie disecate.

Spui, de pilda, ca celebra taxa pe carburant, ar putea fi scoasa daca i se vor lua banii lui Dragnea, destinati baronilor. Atat, fara explicatii, fara nimic palpabil. Forta cuvintelor si notorietatea negativa a personajului ar trebui sa-si faca treaba.

Uiti insa sa ne aduci aminte ca, in timpul guvernarii BOC, primarii UNPR din tara erau recompensati cu bani de la buget pentru a nu se razvrati. Si nu vorbim pe ochi frumosi ci pe fapte. Iata ce declara senatorul Constantin Cibu in martie 2011:

"De cate ori apare cate o motiune de cenzura, Guvernul are grija de cei care-l sprijina. Si UNPR se considera un factor de stabilitate. Daca UNPR n-ar fi votat cu Guvernul, se prabusea de mult. Si atunci, incearca si ei sa ne fie cat de cat recunoscatori", a spus Cibu, citat de Realitatea TV. Tocmai ce primarul primise vestea ca al sau colegiu din Braila a capatat 1,3 milioane lei.

Haos pe dreapta

Toate partidele care spun ca merg pe aceasta cale a infierarii uselistilor nu au nicio strategie definitorie, si nici oameni hotarati sa merga intr-o barca pana la capat. Elena Udrea este si nu este in PDL. Miscarea Populara este o fundatie cu un presedinte, Partidul Miscarea Populara este alta formatiune politica cu un alt presedinte. Din cand in cand, vorbesc amandoi, ca nici nu mai stii cine e adevaratata Miscare.

In plus, in plin scandal a terenului de la Nana, rasare si Eugen Tomac, preseditele PMP, anuntand ca mama lui Ponta a contractat un credit de 2 milioane euro de la BRD. Chiar daca ar fi luat bani de la BRD, e treaba ei ca doar a mers la o banca privata si nu la CEC. S-a dovedit o informatie falsa oricum.

Strategia lor este defectuoasa: toata ziua, buna ziua, sa strigi in stanga si dreapta tot felul de cuvinte natangi la adresa USL-ui, fara ca tu sa fi dovedit cu nimic ca esti mai bun in 4 ani de guvernare, suna ridicol. Curios este ca "dreptacii" vor sa se uneasca, dar, practic, in fara de PDL nici nu prea ai pe cine sa pui la socoteala.

Intrebarea fundamentala este care este electoratul de dreapta si unde sa se uite el? Din ce am vazut si am auzit, de fiecare data cand se vorbeste de Basescu, orice simpatizat al presedintelui face legatura cu PDL. Cam ceva in genul: "Basescu si PDL-ul lui au facut mult pentru tara, dar nu sunteti in stare sa vedeti". Pe de alta parte, Basescu si-a exprimat punctul de vedere fata de acest subiect, atunci cand si-a luat adio de la partidul lui Blaga intr-o postare video pe Facebook.

Ciudat este ca, desi Basescu i-a mai atacat de cateva ori, pedelistii nu se sinchisesc sa-i raspunda in niciun fel. Ba dimpotriva, daca unul dinre ei este intrebat despre ce a declarat Basescu, imediat va raspunde: "eu un om de la care avem ce invata, poate veni sa ne ajute, el va tine dreapta unita". Pai cu aceasta atitudine umila, oricat s-ar stradui Basescu sa toace marunt stanga, dreapta ramane tot in haos.

Marea problema este ca mizeaza tot pe oameni care au dus dreapta la fund, gen Udrea, Blaga, Predoiu. Ii putem aminti aici si pe MRU sau Mihail Neamtu. Primul pare ca nu stie ce vrea, iar al doilea este inconstant. Dupa ce a tinut funia cu usturoi in fata uselistilor, in urma cu ceva vreme, se lua de casa lui Basescu din Mihaileanu.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Basescu politica, #atacuri basescu ponta, #buget ponta basescu , #presedinte