Basescu, trezeste-te, ciumpalacii te-nconjoara! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 19:25
11741 citiri
Basescu, trezeste-te, ciumpalacii te-nconjoara! (Opinii)
Foto: Ziare.com

Traiane, trezeste-te! Trezeste-te Traiane, milioane de ciumpalacii te asteapta in fata televizoarelor, unde mogulii tai cei rai i-au momit cu pixeli albastri si gaze lacrimogene. Trezeste-te, nevroticii au ajuns in studiouri si ameninta sa dea foc la tara si sa arunce Guvernul in aer.

Stiu ca nu faceti o drama din faptul ca doar cativa derbedei au mai ramas prin tara, iar medicii au sters-o pe-afara. Aici nu am ce sa comentez, au murit pentru dreptul asta. Va spun sincer, nu aveti de ce sa va faceti griji - in strada sunt doar cateva sute de nevrotici si vreo doua-trei exemplare din regnul viermilor. In general, sunt asa cum ati spus: produsul scolii romanesti - niste tampiti.

In concluzie, stati linistit, nu trebuie sa spuneti nimic. In strada nu sunt inca cinci milioane de romani - poporul pe care dumneavoastra il iubiti atat de mult. Nu trebuie inca sa predati armele. Nu sunt nici ceilalti cinci milioane despre care spuneati, in 2009, ca v-au dat o lectie.

Nu aveti a explica nici pentru ce v-ati batut joc de un arab. Doar nu sunt multi care v-au vazut, pe cand erati primar, dand acel splendid cap in gura, la propriu, arabului proprietar de chiosc ilegal. S-a laudat Udrea cu fapta dumneavoastra, deci o stie tot satul.

Gurile rele ale presei spun ca v-ati afla intr-o situatie fara iesire. Ca orice ati face nu veti face bine. Ca ati primit sah mat. Vorbiti, e nasol. Taceti, iarasi e naspa. Tonomatele v-au prezis sfarsitul - ramasitele ultimelor zile ale regimului pe care il patronati de opt ani. Spre eterna lor disperare, ati ales sa taceti ca un filosof jucator de alba neagra.

Tot ati invatat ceva din anii '90, ii lasati sa fiarba in suc propriu, pana dau in clocot si apoi se linistesc de la sine.

Sa stiti, totusi, ciumpalacii aia au bagat spaima dupa doar trei zile de proteste in Guvernul Boc si acum micutul atomic vrea dialog pe toate sectoarele, cu toata lumea. Partidul Democrat Liberal vorbeste public despre a miliarda remaniere.

In timpul asta, stiti bine ca, in lumea in care va simtiti nemuritor si rece, ce e val ca valul trece.

Si apoi pe cine sa sacrificati de dragul unor ciumpalaci nevrotici? Pe competenta si multi-specializata Elena Udrea, admiratoare a propriei persoane? Doar nu v-ati gandi ca v-ar salva demiterea lui Boc, premierul unui Guvern cu o performanta intr-adevar unica in lume - absorbtie de fonduri europene in valoare de 3%?!

Nu va sinchisiti. E vorba doar de cativa viermi cu aspect de rame care vor sa traiasca bine. Romanii adevarati sunt gata sa renunte la toate si la tot si sa va urmeze pana la capat. Fie cu alegeri comasate, fie fara nicio alegere. Tacerea pe care o afisati, dupa o saptamana in care ati vorbit la televizor in fiecare zi, demonstreaza ca va cunoasteti perfect poporul. Ii va trece. Si apoi va uita. Ce e val, ca valul trece.

Stiu ca pana la alegeri aveti timp sa invingeti Opozitia, care nu va lasa sa faceti treaba in tara asta inca nereformata. Dar, totusi, treziti-va! Cica unii ar fi dat foc la tara. Si nici aia micii din Guvern nu se simt prea bine. Tremura de spaima si organizeaza sedinte de terapie in grup. Panica ii face sa debiteze numai prostii. Iar ciumpalacii s-ar putea sa va strice de tot somnul de frumusete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proteste Piata Universitatii, #Traian Basescu proteste declaratii, #PDL demisie Guvern Boc , #presedinte
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Bravo Iulian Leca. Le-ai spus-o exact asa cum merita, verde-n fata!