Basescu, ultima conferinta la Cotroceni: Momente inedite cu Mircea Badea, Antena 3 si Romania TV

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 23:03
26248 citiri
Basescu, ultima conferinta la Cotroceni: Momente inedite cu Mircea Badea, Antena 3 si Romania TV
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a avut parte, sambata seara, in ultima sa conferinta sustinuta de la Palatul Cotroceni, si de intrebari incomode din partea reprezentantilor Antena 3 si Romania TV.

Inainte de conferinta de presa, Mircea Badea a anuntat ca nu a fost lasat sa ia parte la conferinta impreuna cu ceilalti jurnalisti.

"Am ajuns la Cotroceni, am intrat. Oamenii lasau buletinele (...) Eu de la usa am fost reperat de un domn de la paza care mi-a spus: 'Domnule Badea, nu sunteti pe lista'. (...) Situatia este sinistra. Intr-un stat de drept, astfel de lucruri nu ar trebui sa se intample. Palatul Cotroceni nu este o bodega care isi alege clientela", a spus Mircea Badea, la Antena 3.

Acesta a precizat si ca se dusese la Palatul Cotroceni sa-i puna sefului statului "o intrebare, una singura": "Atat intrebam: 'Antena 3 e aici?'. Si ii faceam cu mana. Sigur, introduceam un pic intrebarea".

Basescu, ultima conferinta la Cotroceni - realizari, esecuri si viitor

In cele din urma, intrebarea a fost pusa de unul dintre reprezentantii Antena 3 care au fost prezenti la conferinta presedintelui.

"Cine? Nu inteleg cine sa fie aici, vreti sa repetati? A, Antena 3? Ce, e televiziune? Stiam ca e presa numai aici", a raspuns Traian Basescu, razand.

De asemenea, o alta jurnalista Antena 3 a facut observatia ca presedintele a inceput mandatul cu familia aproape, dar il incheie cu fratele in arest la domiciliu si cu unul dintre gineri urmarit penal. In plus, l-a intrebat pe seful statului cand va clarifica aceste scandaluri.

"Imediat ce ma invitati la o emisiune in care nu aruncati toate minciunile si imi dati si mie sansa sa va raspund. Va pot spune, dar nu o sa va placa", a raspuns Traian Basescu.

Acesta a subliniat ca fratele sau, Mircea Basescu, nu a luat bani si ca a fost o inscenare, dupa ce jurnalista a insistat cu intrebarea, aducand in discutie un "morman de bani" ce ar fi fost primit de fratele presedintelui.

"As vrea sa fim decenti. Fratele meu nu a luat bani si, impreuna, dvs., Abraham si Bercea, ati facut o inscenare. Era vorba de banii pe care ii dadea familiei Bercea. As fi spus-o de cand a aparut situatia, pentru ca o stiam. Am spus ca voi vorbi dupa ce voi termina mandatul. A fost o inscenare pe care ati facut-o cu generalul dl Abraham, din ordinul sefului dvs", a mai replicat Traian Basescu.

Burtierele Antenei 3

In ce priveste transmiterea conferintei pe Antena 3, postul de televiziune a avut pe burtiera mai multe mesaje critice la adresa presedintelui.

"Basescu se lauda cat pentru 10 ani", "Basescu, ultima infamie la Cotroceni", "Basescu face bilantul a zece ani de sclavie", "Basescu se lauda cu realizarile lui Ponta", "Basescu ii da directive lui Iohannis", "Corespondentul Antena 3, blocat de SPP" sau "Bilantul lui Basescu vs. bilantul romanilor" au fost cateva dintre burtierele postului de televiziune, aparute in doar cateva minute, spre sfarsitul primei ore a conferintei de presa.

Basescu: Fratele meu nu a luat bani. A fost o inscenare. Va demonstra Justitia

De asemenea, Corina Dragotescu, de la Romania TV, a vorbit despre faptul ca in doctrina Obama se spune ca securitatea unei tari porneste de la bunastarea poporului sau si i-a transmis sefului statului ca, in cursul conferintei, a vorbit despre institutii, dar "nimic despre popor", intrebandu-l totodata daca are regrete pentru vreun moment din mandat.

"Romania are o problema: Acum 25 de ani a iesit din comunism, unde eram toti egali. Sigur ca SUA pot pleca de la aceasta premisa, de la care va trebui sa plece si Romania, dar singura optiune sa ajunga la prosperitate este apartenenta la UE si respectarea regulilor europene. Nu am programul dlui Obama", a raspuns presedintele, fara a detalia in legatura cu regretele.

Ulterior, spre finalul sesiunii de intrebarii, jurnalista Romania TV a reluat intrebarea de mai multe ori, din sala, cerand clarificari cu privire la "popor".

Traian Basescu a sustinut, sambata seara, ultima conferinta de presa de la Palatul Cotroceni, in calitate de sef al statului, in care a vorbit despre realizari, esecuri, dar si despre viitorul sau si al Romaniei.

Seful statului a abordat trei teme majore, in prima ora a conferintei, respectiv securitatea Romaniei, Romania si UE si statul de drept.

F.N.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Basescu ultima conferinta Cotroceni, #Antena 3 intrebari Basescu, #Basescu arestare frate, #Basescu bilant mandat, #Basescu bilant 10 ani , #presedinte