Basescu, ultimul discurs de Ziua Nationala, cu lacrimi in ochi

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 18:42
11867 citiri
Basescu, ultimul discurs de Ziua Nationala, cu lacrimi in ochi
Foto: Realitatea TV

Traian Basescu a sustinut, luni seara, ultimul sau discurs in calitate de presedinte al tarii, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

"La 1 decembrie 1918 se infaptuia Romania mare prin revenirea Transilvaniei, Basarabiei si Bucovinei la romani. Nu am fi trait niciodata aceste momente fara Ion. I. C. Bratianu, Regele Ferdinand Intregitorul sau generalii care au condus bataliile de la Marasti, Marasesti si Oituz. (...) Romania si poporul sau au darul de a renaste in momente-cheie pentru a rasturna perspectivele cele mai intunecate", a spus Traian Basescu.

Seful statului a precizat ca acea zi este proba cea mai importanta care sa vorbeasca despre unirea de neam, ca vointa si ca fundament al spiritualitatii.

1 Decembrie: Politicienii transmit mesaje catre romani, diaspora si isi doresc conducatori intelepti (Video)

"Generatia actuala si cele viitoare nu au decat de invatat de la aceste momente istorice, cu cat mai mult de atunci am mai traversat un moment crucial, 22 decembrie 1989, cand un regim comunist care parea etern, cu un conducator care parea etern, s-a prabusit in fata dorintei romanilor. Si as face o paranteza. Si pe 16 noimebrie, romanii au avut vointa mai puternica decat politicienii si televiziunile", a adaugat presedintele Romaniei.

Traian Basescu a transmis si un mesaj politicienilor romani.

"Policienii trebuie sa inteleaga ca romanii vor stat de drept, justitie, educatie, sanatate, austostrazi. Politicienii care nu vor intelege acest lucru, peste cativa ani, vor fi spulberati de acelasi popor roman", a adaugat seful statului.

Basescu, despre alegerile din Republica Moldova

Presedintele Traian Basescu a transmis si un mesaj legat de alegerile parlamentare din Republica Moldova.

"Felicit autoritatile si cetatenii Republicii Moldova pentru succesul alegerilor de ieri, care au dat o noua majoritate proeuropeana. (...) Unirea este un ideal de care nu am sa ma dezic niciodata", a spus el.

Basescu si-a incheiat discursul cu lacrimi in ochi si cu un mesaj catre toti romanii: "Sarbatoarea Zilei Nationale imi da prilejul sa adresez romanilor din tara si celor de pretitundeni, militarilor romani, felicitari si urari de sanatate cu ocazia sarbatorii noastre nationale".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu lacrimi ochi discurs, #Basescu discurs zi Nationala, #Basescu mesaj Zi Nationala , #presedinte