Ziare.com

Basescu: Ungaria si Letonia s-au imprumutat prea tarziu de la FMI

Marti, 31 Martie 2009, ora 15:33

   

Basescu: Ungaria si Letonia s-au imprumutat prea tarziu de la FMI
Romania contracteaza imprumutul extern pentru a preveni un derapaj economic, similar cu cel inregistrat in alte state membre ale UE, care s-au imprumutat prea tarziu, sustine presedintele Traian Basescu.

"Acest acord a vizat in primul rand prevenirea unui derapaj. Sunt state in Uniunea Europeana care au apelat prea tarziu la ajutor.

Vazand lectia celor care au apelat la Fond prea tarziu, decizia noastra a fost sa facem acest imprumut in timp util", a declarat, marti, Traian Basescu.

Singurele tari din UE care au contractat imprumuturi de la FMI inaintea Romaniei au fost Ungaria si Letonia, pe care seful statului s-a ferit sa le nominalizeze direct.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In cadrul acordului cu FMI, institutia a recomandat reducerea personalului bugetar cu cinci procente, potrivit lui Basescu. Sporurile acordate acestui segment vor reprezenta 30 de procente din totalul salariilor.

De asemenea, seful statului a declarat ca bugetul pe acest an este realizat preventiv pe baza "celui mai rau posibil" scenariu, prognaza de comprimare a economiei cu patru procente neexistand in scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar International.


L.H.

Citeste mai multe despre Ungaria Letonia acord FMI Traian Basescu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1086 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Abureli a la Basexu

Ungaria cere al 2-lea imprumut acum. A aplicat deja pentru unul.
Nu inteleg de ce marinelul asta vrea cu orice chip sa se dea mai smecher decat este. Oricum este o bata si un mediocru.

 

Isarescu a cumparat titluri de stat USA si obligatii ale Bancii Mondiale!!!

Cu 16 miliarde lichide de euroi din seifurile BNR si a expediat 61 de tone de aur din acelasi seifuri intr-o banca straina, tinuta la secret. Lasind practic statul roman fara lichiditati valutare pe piata interna. De aceea Basescu a bagat pielea romanilor la saramura semnind imprumutul cu FMI pe 12,95 miliarde de euro.

Tonomatelor

........

Gelu chiar le stii pe toate?

Inseamna ca ai o functie mare in servicii daca detii asemenea informatii, pe care multi dintre noi le consideram clasificate si pentru care ar trebui sa nu te blamam, ci sa ne mandrim cu tine ca ne dai astfel de informatii in premiera, numai daca sunt adevarate si nu inventate de tine, asa cum se prefigureaza.

Gelu

Zi-le Ciutacule,zi tot ce-ti dicteaza Voiculescu.

Ha! Ce linie propagandista: ''prea tarziu''?? Prea tarziu pentru ce, pentru a

se falimenta complet?

Tonomatelor

.....

bouao

bouao, de fapt (b)oilor, tu si prapangel.

...Zise "farul" calauzitor din Conastanta...

Pentru suma imprumutata va trebui sa le dai Dobrogea , ca alceva ce ?...

 

Criza econmica

este de fapt nu criza financiara ci criza creata de miliardarii lumii din industria de armament si industria petroliera care se opun trecerii la energia electrica si motoarelor electrice. Pierderile lor sint imense si fac orice ca trecerea sa nu se faca brusc ci incet treptat intrucit au fost lauti pe nepregatite de descoperirea noilor baterii electrice care pot stoca o mare cantitate de energie electrica

 

inainte sau dupa???

"Singurele tari din UE care au contractat imprumuturi de la FMI inaintea Romaniei au fost Ungaria si Letonia, pe care seful statului s-a ferit sa le nominalizeze direct." Deci a fost inainte sau dupa Romania? :)) Titlul contrasteaza cu restul continutului...

 

baseku

pregateste terenul pt a face demersurile pt al doilea imprumut pt ca a vazut ca i-a mers cu primul

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor