Basescu: USL este si va fi un esec electoral

Luni, 22 August 2011, ora 23:56
2886 citiri
Basescu: USL este si va fi un esec electoral
Foto: TVR

Traian Basescu apreciaza ca USL este un "esec" din punct de vedere electoral, dovada rezultatele obtinute la alegerile de duminica. In plus, el le transmite inca o data liderilor Opozitiei ca nu va desemna un premier din randurile lor doar daca PSD sau PNL obtin, ca partid, peste 50% la alegeri.

Intrebat, luni seara, la TVR, cum comenteaza rezultatele alegerilor de duminica din Maramures si Neamt, Traian Basescu a raspuns franc: "USL este si va fi un esec electoral".

Basescu, despre SUE: In situatii de criza trebuiesc masuri indraznete

"La Maramures e extrem de semnificativ: Marea Alianta a luat 42 de procente si PDL 35. Cam aici stam. La Neamt a pierdut de s-a rupt USL", a comentat ironic Basescu.

Presedintele i-a criticat pe liderii Opozitiei pentru faptul ca ori de cate ori inregistreaza un esec politic la alegeri sustin ca acestea au fost fraudate. "Ori de cate ori pierde PSD si PNL, ei striga ca alegerile sunt fraudate. Dumnezeu cu ei! Asta nu le scuza performanta proasta", a spus el.

Traian Basescu a dezvaluit ca l-a atentionat personal, la Cotroceni, pe Crin Antonescu, de faptul ca risca sa isi tina partidul in Opozitie si dupa 2012.

"Eu l-am atentionat amical pe Antonescu, desi il consider la fel de imatur ca si pe Ponta: De ce vrei sa ramai in Opozitie si dupa 2012? Imi pasa de liberali, mi-ar parea rau de ei ...Nu e nicio invitatie, i-am invitat in 2008, eu am trimis la ei pe Boc, pe Blaga sa ii roage sa vina la guvernare. Au vrut in conditii inacceptabile, au cerut premierul, cand ei tocmai dadusera PD afara de la guvernare", a declarat presedintele, transmitandu-le inca o data liberalilor ca daca vor sa vorbeasca doar din Opozitie, au toata perspectiva si dupa 2012.

"Eu nu ma joc de-a Constitutia, ea trebuie citita corect. Art.103 se refera la partide, aliantele sunt variabile. Ei trebuie sa citeasca foarte bine, sa intelega foarte bine ce s-a intamplat la aceste alegeri si sa decida in consecinta.(...) Cand iei peste 50% ca partid, presedintele nu mai face consultari, cheama doar partidul care a obtinut 51%. Cand discutam de aliante e cu totul altceva. Daca ar fi vrut sa includa si aliantele, scria acolo in Constitutie: partidele, aliantele, asociatiile de bloc...Asa, azi esti aliat, maine declini alianta", a expus Traian Basescu punctul sau de vedere.

Seful statului a subliniat inca o data, foarte clar cum va nominaliza premierul dupa alegerile din 2012: "Daca USL va obtine 70% sau 30 % pentru mine este egal, daca in interiorul USL este un partid care va avea 51% nu voi mai chema pe nimeni la consultari, decat acel partid".

Ponta e imatur, isi impinge partidul la 20 de ani de Opozitie

Traian Basescu a afirmat ca sustine orice proiect de lege care vizeaza o forma de vot uninominal decompensat, chiar daca acesta va fi un proiect depus de PSD, precum cel anuntat de Victor Ponta. "Avem prea multi politicieni care au iesit de pe locul 2-3 parlamentari si au uitat ca sunt in Parlament pe locul altuia. E mult prea multa incorectitudine cu votul uninominal compensat.(...)Nu eu am deschis discutia, dar nu pot sa ma fac ca nu vad", a adaugat seful statului.

In ceea ce il priveste pe liderul PSD, Victor Ponta, Traian Basescu a afirmat ca este atat de imatur incat o sa isi impinga partidul la 20 de ani de Opozitie, in replica la insinuarile liderului social-democrat cu privire la o sponsorizare in timpul campaniei prezidentiale de catre compania Gabriel Resources.

"Omul acesta este atat de imatur ca mi-e si jena sa va raspund, o sa ajung sa intreb cine e Ponta? Pana sa ajunga la maturitatea necesara unui presedinte de partid, isi va impinge partidul la 20 de ani de Opozitie. Atata il duce capul. Eu nu am avut nicio legatura cu Gabriel Resources, dar el sa se gandeasca daca nu stie ceva despre campania lui Mircea Geoana. Poate ca stie sigur ca GR a finantat pe cineva, pe mine nu, si am fost doar doi candidati in turul doi la prezidentiale", a replicat seful statului.

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Sulina, ca este un sustinator al proiectului Rosia Montana, ceea ce l-a determinat pe Victor Ponta sa ceara ca, inainte de a debuta exploatarea de la Rosia Montana, compania Gold Corporation sa faca publica lista politicienilor pe care i-a sponsorizat, insinuand ca Traian Basescu, sprijind proiectul, de fapt isi apara sponsorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu USL, #Basescu Ponta, #Basescu premier 2012 , #presedinte