Basescu: Viitorul economic al Romaniei apartine IMM-urilor

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 16:45
1205 citiri
Basescu: Viitorul economic al Romaniei apartine IMM-urilor

Investitiile in IMM-uri reprezinta viitorul economic al Romaniei in conditiile in care se se prefigureaza elemente de criza economica, a explicat presedintele Traian Basescu, marti, la Vaslui.

Presedintele a spus ca vremea afacerilor imobiliare a trecut si ca investitiile in intreprinderi mici si mijlocii sunt "investitii temeinice".

"Pe profilul anilor urmatori, cand se prefigureaza elemente de criza economica, societatile care au cele mai mari sanse de a trece peste momentele grele sunt IMM-urile. Au flexibilitate, capacitate de adaptare si mai ales un management extrem de apropiat de realitatea de zi cu zi.

Vremea in care te imbogateai peste noapte din afacerile imobiliare a trecut. A sosit timpul sa se faca productie reala si sa nu-ti creasca averea intr-o noapte, iar in alta noapte s-o pierzi. Astea sunt investitiile temeinice, care prefigureaza Romania viitorului, investitiile in IMM-uri", a afirmat Traian Basescu.

Presedintele a participat, marti, la Vaslui, la inaugurarea SC Ulerom SA, fabrica de uleiuri vegetale apartinand omului de afaceri Adrian Porumboiu, care a declarat ca aceasta investitie constituie un pas foarte important pentru o economie adevarata.

"In definitiv, nu se poate altfel, decat cu investitii serioase. La un moment dat, la un pupitru de comanda erau un indian, un german si un belgian. Mai in gluma, mai in serios, i-am spus presedintelui ca a venit momentul sa lucreze si ei pentru noi, ca si noi am lucrat pentru altii", a spus Adrian Porumboiu.

La randul sau, presedintele Traian Basescu a apreciat curajul omului de afaceri vasluian, fost arbitru international. "Se cunoaste ca a fost arbitru, are cinstea in sange", a declarat Traian Basescu.

SC Ulerom SA Vaslui, membra a grupului de firme Racova Com Agro Pan, a finalizat proiectul "Modernizarea proceselor tehnologice in vederea respectarii normelor Uniunii Europene", investitie care s-a ridicat la peste 28 de milioane de euro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#Traian Basescu, #IMM, #economie, #Vaslui , #presedinte