Basescu vrea sa clarifice in teritoriu politicile guvernamentale

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 20:18
673 citiri
Basescu vrea sa clarifice in teritoriu politicile guvernamentale

Presedintele Basescu a declarat la Slobozia ca obligatia sa in intalnirile cu factorii de decizie si oamenii de afaceri din teritoriu este de a clarifica unele lucruri care tin de politicile guvernamentale, aratand ca de multe ori acestea nu au nimic in comun cu modul cum sunt prezentate in presa.

"Cred ca obligatia mea la o astfel de intalnire (cu administratia locala, mediul de afaceri, sefi de deconcentrate-n.r.) este aceea de a clarifica unele lucruri care tin de mediul de afaceri in general, de politicile guvernamentale, care nu sunt deloc complicate si de multe ori nu au nimic comun cu modul cum sunt prezentate in mijloacele mass-media cu oameni cu mai multe sau mai putine cunostinte legate de intentiile Guvernului", a spus seful statului, aflat miercuri la Slobozia, la o intalnire cu factorii de decizie din judetul Ialomita si mediul de afaceri.

Seful statului a vorbit, atat in intalnirile avute anterior la Fetesti, cu Consiliul Local si mediul de afaceri, cat si la intalnirea de la Slobozia, despre importanta noii Legi a Educatiei prin prisma responsabilitatilor ce revin autoritatilor locale, dar si despre criza economica si masurile Guvernului.

"Noua lege a Educatiei este acum la CCR, probabil va ajunge in cursul lunii octombrie la promulgare. Prin ea se atinge unul din dezideratele mele, dar si ale administratiei locale, acela de a avea scoala mai aproape de comunitate", a spus presedintele.

"Ii rog pe cei din administratia locala sa aiba multa grija, poate fi un proces de descentralizare esuat daca legea este folosita abuziv sau pe criterii politice", a atentionat presedintele, aratand ca unul din dezideratele noii legi a fost depolitizarea scolilor.

Basescu a aratat ca directorul de scoala va fi validat prin concurs si o influenta majora in alegerea sa apartinand autoritatilor locale si parintilor, iar profesorii vor avea contract cu scoala.

"Primarul este cel care valideaza numele directorului scolii, este extraordinar de importanat ca aceste concursuri sa tina cont de ceea ce legea vrea sa realizeze, pe de o parte calitate, si pe de alta parte depolitizare. Directorul nu mai are voie sa fie membru al unui partid, poate sa fie implicat in viata comunitatii, sa fie consilier sau orice altceva, dar nu ca membru de partid, ci ca si consilier independent", a spus Basescu.

Totusi, presedintele a precizat ca momentan nu se pot intrerupe mandatele actualilor directori.

"Aici aceasta este situatia acum si nu se pot intrerupe mandatele celor care le au, profesori sau directori de scoala, dar poate pe viitor se va renunta la a face orice fel de politica, dar asta este in situatia in momentul de fata", a spus presedintele.

Seful statului a vizitat, miercuri, la Slobozia si expozitia organizata de Ziua Orezului, zabovind la standul firmei Scotti, producatoare de produse din orez, care investeste in Romania.

El s-a interesat de problemele oamenilor, a dat sfaturi si a facut, la plecare, o baie de multime.

Presedintele a refuzat sa deschida subiectul remanierii lui Dan Nica, desi presa a insistat in nenumarate randuri.

Solicitarea premierului Emil Boc de remaniere din Guvern a ministrului de Interne este pe masa presedintelui, iar social-democratii conditioneaza mandatele tuturor membrilor PSD din Executiv de refuzul lui Basescu de a da curs solicitarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Traian Basescu politici guvernamentale, #Basescu Slobozia mediu afaceri , #presedinte