Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu vrea zi de sarbatoare de Sfantul Andrei

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 17:52
2652 citiri
Basescu vrea zi de sarbatoare de Sfantul Andrei
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca ziua de 30 noiembrie, in care este sarbatorit Sfantul Apostol Andrei, ar trebui sa fie o zi de sarbatoare.

In cadrul unei intalniri cu Preafericitul Parinte Teodoros al II-lea, papa si patriarh al Alexandriei si al intregii Africi, seful statului a comparat dificultatile misionariatului de pe continentul african cu misiunea Sfantului Apostol Andrei in Dobrogea.

"Admir misionariatul despre care ati vorbit. Cand mi-ati vorbit de dificultatile misionariatului in Africa imi imaginam pe Sfantul Apostol Andrei, care a pornit din Dobrogea in toata Romania. Prea Fericirea Voastra Daniel, vreau sa spun ca am luat nota de ce avem de facut pentru 30 noiembrie. Sa speram ca anul viitor va fi o realitate - pana la urma ne-a crestinat Apostolul Andrei si merita din plin sa avem o zi de sarbatoare", a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

La intalnirea cu patriarhul Alexandriei a participat si Prea Fericitul Daniel, Patriarhul BOR.

La sfarsitul lunii mai, Patriarhul Daniel a transmis Parlamentului o scrisoare in care solicita ca ziua de 30 de noiembrie sa fie declarata printr-o initiativa legislativa sarbatoare legala nelucratoare.

Inaltul ierarh amintea atunci ca, desi in ultimii 20 de ani BOR s-a exprimat in mai multe randuri pentru declararea zilei de 30 noiembrie drept sarbatoare legala nelucratoare, acest demers nu a capatat atentia factorilor decizionali si a ramas pana astazi nefinalizat.

Senatorul PNL Emilian Francu a depus chiar un proiect de lege care prevedea modificarea Codului muncii in sensul ca ziua de 30 noiembrie ar fi fost declarata sarbatoare nationala si zi nelucratoare. Senatorii din Comisia de munca au respins insa propunerea legislativa, la 18 octombrie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#basescu sfantul andrei, #basescu misionari africa, #basescu patriarh alexandria , #presedinte