C.T. Popescu: Basescu manipuleaza in mod ordinar opinia publica

Vineri, 28 August 2009, ora 18:20
4361 citiri
C.T. Popescu: Basescu manipuleaza in mod ordinar opinia publica
Foto: Arhiva

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu sustine ca presedintele Traian Basescu, prin comunicatele prin care promite dezvaluiri si lamuriri in legatura cu scandalul in al carui centru a fost pus din cauza fratelui sau, nu face decat sa foloseasca un procedeu de manipulare ordinara a opiniei publice.

"Chiar in textul acestui comunicat exista o mostra de manipulare care poate fi numita chiar ordinara. In presa murdara se practica urmatoarea metoda: se spune despre cineva pe care vrei sa-l discreditezi - 'se pare ca individul are o vila cu 18 camere, are un Rolce Royce parcat in curtea vilei si 15 caini labrador negri.

Nu se dau niciun fel de dovezi, se fac afirmatiile, dupa care se spune: 'vom reveni foarte curand cu amanunte detalii fotografii si tot ce trebuie, avem noi grija de individul asta'. Nu se mai revine niciodata. In schimb, se revine cu altceva, cu copilul din flori, cu mama omorata si cu iahtul pe care respectivul il are undeva in Polinezia.

Domnul Traian Basescu ce face aici? Spune 'la momentul potrivit, acum nu e momentul, va voi spune eu ce este cu aceasta manipulare politico-mediatica, cu acest tavalugul care este indreptat impotriva mea'. Intrebare, simpla, elementara, de ce nu acum, pentru ca manipularea despre care vorbeste dansul se produce acum? Dezvaluirile au fost produse acum, pe bloguri, la televizor, de ce nu vine sa le contrazica dansul, sa ne explice despre ce e vorba, de ce dramatizeaza?", a explicat jurnalistul la Realitatea FM.

Popescu spune ca ceea ce face Basescu merge pe acelasi principiu pe care se face si presa de proasta calitate: manipulare ordinara.

"Pai este acelasi procedeu, el manipuleaza acum opinia publica in ce sens? 'Domne', aici sunt chestii groaznice, domne', este o lucratura, o conspiratie nationala, mondiala, KGB-ista, masonico-securisto-sionista. Lasa tot acest spectru deschis prin acest procedeu al revelatiei amanate, un procedeu de manipulare ordinara", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

A.S.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Cristian Tudor Popescu, #Traian Basescu manipulare ordinara, #Traian Basescu conspiratie , #presedinte