Opinii: Cacealmaua lui Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 02 Septembrie 2010, ora 17:14
4623 citiri
Opinii: Cacealmaua lui Basescu

Prinsi in valtoarea nimicului petrecut in PD-L, de unde doar dorinta de a parveni strabate in afara partidului, am uitat de unde a plecat povestea remanierii si a testului pe care Guvernul trebuia sa il dea la 1 septembrie.

Nebunia si agitatia de miercuri ne-au facut sa credem, pentru o clipa, ca circul din Partidul Democrat Liberal a fost rodul unui proces de constiinta propriu membrilor portocalii. In zadar.

Pedelistii, cu mic cu mare, s-au isterizat si au facut si pe dracu in patru sa respecte un singur lucru - ordinul trasat de Traian Basescu.

Cu ceva vreme in urma presedintele le-a transmis democrat liberalilor ca au un termen de gratie, pana la 1 septembrie, pentru a-si face bilantul guvernarii. Cum imaginea pe care Guvernul lui Boc a lasat-o populatiei este catastrofala, presedintele a anticipat corect solutia de avarie - o remaniere.

Anuntul pe care ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, l-a facut dupa sedinta PD-L spune tot - am decis sa ii incredintam lui Boc mandatul de a remania Executivul. Tot Gabriel Sandu s-a scapat si a recunoscut ca premierul va decide impreuna cu Traian Basescu cine pleaca si cine ramane in Guvern. Deci, presedintele va taia cu ambele maini de unde va avea pofta.

O problema de minima logica. Pe cine va pedepsi presedintele din Guvern, din moment singura preocupare si activitate pe care ministrii au avut-o in ultimele sase luni a fost aceea de a pune in practica ideile si indicatiile lui Traian Basescu?

De la taierea salariilor, pensiilor, alocatiilor si subventiilor pana la trimiterea in somaj a sute de mii de bugetari, intru slabirea "grasului" care este sistemul bugetar.

Asadar, din moment ce unica sarcina pe care ministrii lui Boc a fost transpunerea in realitate a ideilor de la Cotroceni, iar aceasta ocupatie s-a soldat cu rezultate catastrofale din punct de vedere al iesirii din criza, nu ar fi corect ca presedintele sa isi administreze o minima pedeapsa siesi?

Oricum ar fi, un lucru este cel putin limpede. Nici comunicarea dintre presedinte si premier nu mai e ce-a fost. S-a ajuns in hilara situatie ca Basescu sa sustina ca statul trebuie sa continue taierile bugetare si ca nu se afla in pozitia sa isi permita investitii, iar premierul sa spuna, in aceeasi zi, ca planul guvernului pentru iesirea din criza este sa continue investitiile.

Mai mult de atat nici ca s-ar putea spune despre strategia comuna a presedintelui si premierului pentru scoaterea tarii din saracie. O viziune unica, o intelegere telepatica si o inteligenta sclipitoare la ambele palate. Mai ca iti vine si tie sa spui, precum Videanu, ca Guvernul este perefect!

Din aceasta mostra a politicii de guvernare, infatisata de primii doi cei mai importanti oameni in stat, se naste si previziunea a ceea ce ne asteapta.

O idee ne-au facut deja confesiunile lui Ioan Oltean, inregistrate pe ascuns in cadrul intalnirii democrat liberalilor de la Parlament - trebuie o remaniere pentru a da sentimentul populatiei ca s-a schimbat ceva, ca inlocuim ceea ce e mai slab cu ceva mai bun, chiar daca in realitate se petrece chiar pe dos.

Dupa cum este usor de intuit acum, remanierea operata de Emil Boc, sub obladuirea autoritara a lui Traian Basescu, va reprezenta in esenta vorba lui Caragiale: "Ori sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale!"

Si uite asa presedintele a mai reusit inca o data sa pacaleasca nu doar majoritatea unui popor, ci si pe cei mai multi dintre membrii propriului partid de guvernamant. Cu totii acceptandu-si mioritic soarta de cobai pe campul de lupta politic al presedintelui.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#remaniere guvern Traian Basescu, #remaniere ministri Boc , #presedinte