Cadoul lui Basescu de ziua SRI

Sambata, 28 Martie 2009, ora 12:48
3104 citiri
Cadoul lui Basescu de ziua SRI

Presedintele Traian Basescu, prezent la bilantul pe 2008 al SRI, a cerut Serviciului Roman de Informatii sa colaboreze cu Politia Romana.

"Dincolo de multe alte aspecte pe care le-am semnalat, cred ca se poate spune public ca am cerut serviciului sa dea o atentie deosebita, in afara de zonele clasice de lupta impotriva riscurilor asimetrice, pe care le stiti si nu le mai repet, le-a enuntat si domnul director, am solicitat sa dea o atentie deosebita criminalitatii locale.

Este clar ca, aici, principala misiune o are politia, dar am solicitat serviciului sa faca un parteneriat cu politia, pentru a furniza informatie structurilor statului care au nevoie de aceasta informatie, si ma refer la politie si la parchete", a declarat Basescu.

Anuntul presedintelui vine in plin scandal la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) si la Directia Generala Anticoruptie (DGA), ai caror sefi, Cornel Serban si Petre Pitcovici, sunt anchetati in libertate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru infractiuni conexe unor fapte de coruptie.

Presedintele a dat de inteles ca nu va mai fi nevoie de existenta unui serviciu secret al Internelor atata timp cat eficienta si utilitatea lui pot fi obtinute si printr-o colaborare a SRI cu Politia Romana.

Concret, presedintele a facut SRI, de ziua lui, un cadou neasteptat, mai ales in contextul in care se cunoaste marea rivalitate dintre Serviciul Roman de Informatii si serviciul de informatii al Internelor - celebrul "Doi si-un sfert": inutilitatea DGIPI in urma colaborarii dintre SRI-isti si politisti.

Totodata, presedintele a sugerat, prin aceleasi declaratii, ca sustine desfiintarea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, dorita de ministrul Dan Nica. Daca pana acum intentia lui Nica de a desfiinta "Doi si-un sfert" si de a restructura "din temelii" Directia Generala Anticoruptie (DGA) nu a fost decat un zvon aruncat de surse din MAI, planul incepe sa prinda contur in urma declaratiilor sefului statului.

Dan Nica a scapat

Traian Basescu a sugerat si ca Dan Nica, al treilea ministru al MAI din partea PSD, dupa ce Gabriel Oprea si Liviu Dragnea au dat bir cu figitii tot din cauza "Doi si-un sfert", nu risca demiterea din cauza lui Cornel Serban, despre care nu stia ca are probleme cu DNA atunci cand l-a pus sef la DGIPI.

Cornel Serban la sefia DGIPI a fost dusul cu apa calda pentru Nica, mai ales dupa ce Basescu a fost de acord, iar SRI nu a facut nicio avertizare asupra lui, nu avea niciun interes, ba dimpotriva. Insa dusul caldut s-a transformat in doar zece zile in unul inghetat, dupa ce Serban a fost retinut. Insa, prin anuntul de joi, Basescu a sugerat ca Nica nu trebuie tras de urechi ca are corupti in ograda...

O asigurare mai degraba sugerata, cel putin pentru moment, a desfiintarii DGIPI nu este singurul cadou primit de SRI de ziua lui de la seful statului, ci si laude, aprecieri de "zero greseli in transmiterea informatiilor" si "o crestere extraordinara a calitatii informatiei", o albire cum nu ar fi sperat George Maior, poate, niciodata, daca 2009 nu era anul prezidentialelor.

Nu in ultimul rand, a remarcat seful statului, SRI si-a sporit credibilitatea si a scapat de crudul stigmat al Securitatii odata cu incheierea procesului de transfer al dosarelor catre CNSAS.

Basescu vrea un nou mandat

Concluzia zilei de joi este doar una: in ciuda zvonurilor ca Traian Basescu nu va candida pentru un nou mandat, el isi pregateste terenul in stilu-i caracteristic: tace, dar le face.

Cu doar sase luni inainte de prezidentiale, Traian Basescu a mangaiat pe cap SRI si, ca un avans pentru serviciile pe care le va presta, i-a dat si o bomboana: aproape i-a spanzurat fratele vitreg, pe "Doi si-un sfert", care ii sufla de prea mult timp in ceafa. Cireasa de pe tort este, insa, "pleasca" ce-i revine SRI dupa moartea "Doi si-un sfert": arhiva si reteaua informativa!

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Basescu SRI cadou, #Basescu prezidentiale, #Basescu servicii , #presedinte
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
A dispărut arhiva S.P.A ...............A cazut şi vizuina VULPII, Cine urmeaza?
U
unul din prostime
rank 1