Cazul lui Teodorescu: Basescu ii trage de urechi pe parlamentari

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 21:33
2298 citiri
Cazul lui Teodorescu: Basescu ii trage de urechi pe parlamentari
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a criticat, joi seara, Parlamentul Romaniei, dupa ce deputatul Catalin Teodorescu a scapat, miercuri, de arest.

"As face o precizare la modul cum Parlamentul a avizat arestarile din ultima perioada, cu exceptia incidentului de ieri, cu dl Teodorescu, care sper sa fie rezolvat favorabil, pentru ca s-au creat premise ca raportul MCV sa fie un raport bun.

Au rezolvat in mare parte, dar ieri au trebuit sa faca si un pas inapoi, din pacate", a spus Traian Basescu intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Reactia presedintelui vine la o zi dupa ce deputatul Catalin Teodorescu, implicat in dosarul Bica, a scapat de arestul preventiv, dupa ce Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit sa stranga numarul de voturi necesare pentru a aviza favorabil solicitarea DNA de ridicare a imunitatii presedintelui PDL Arges. Mai exact, 40 de deputati s-au abtinut, 9 voturi au fost anulate si 146 au fost in favoarea ridicarii imunitatii, insa erau necesare 147.

Reactia lui Ponta, dupa ce Catalin Teodorescu a scapat de arest

Deputatul Teodorescu este acuzat de abuz in serviciu. Astfel, DNA sustine ca arestarea sa e necesara "pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica in scopul asigurarii bunei desfasurari a procesului penal", dupa cum a anuntat institutia intr-un comunicat.

Procurorii DNA arata, in cererea lor, ca deputatul, impreuna cu Oana Vasilescu, fosta membra a Comisie Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, "au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Nutiu Emil, prin care a fost stabilita valoarea de 377.282.300 de lei pentru un teren in suprafata de 13 hectare, situat in Bucuresti, prin supraevaluarea acestuia, ceea ce a condus la un prejudiciu de 263.327.559 de lei, (echivalentul a 62.548.113 de euro, reprezentand supraevaluarea) ".

A.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Parlament Teodorescu, #Basescu deputat Catalin Teodorescu deputat Teodorescu , #presedinte