Ce a decis Camera Deputatilor in legatura cu ordonanta care priveste energia din surse regenerabile

Marti, 11 Februarie 2014, ora 20:50
2138 citiri
Ce a decis Camera Deputatilor in legatura cu ordonanta care priveste energia din surse regenerabile

Camera Deputatilor a respins, marti, cererea de reexaminare formulata de presedintele Traian Basescu la ordonanta de urgenta privind energia din surse regenerabile.

Astfel, se mentine proiectul initial adoptat de Parlament, Camera Deputatilor fiind for decizional.

215 politicieni au votat pentru respingerea cererii de reexaminare, 57 au fost impotriva si au fost 19 abtineri, informeaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a retrimis in Parlament ordonanta de urgenta privind energia din surse regenerabile, motivand ca ar fi trebuit notificata din timp Comisia Europeana despre modificarile aduse schemei de acordare a certificatelor verzi.

Seful statului "considera ca aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 57/2013, pana la indeplinirea obligatiilor prevazute de Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, este inoportuna si expune Romania unor sesizari prealabile pentru incalcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene", potrivit expunerii.

Deputatul PSD Iulian Iancu a precizat ca Guvernul a intreprins o astfel de actiune inca din august 2013. Mai mult, Consiliul Concurentei a recomandat ca notificarea sa fie reluata "dupa adoptarea de catre Parlament a Legii privind aprobarea OUG nr.57/2013, in forma promulgata".

Ordonanta in cauza prevede amanarea cu 3 ani a platii pentru o parte din certificatele verzi acordate producatorilor de enrgie din surse regenerabile si tranzactionarea lor pe bursa.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Camera Deputatilor OUG energie regenrabila, #Camera Deputatilor OUG energie verde, #certificate verzi Camera Deputatilor, #certificate verzi lege , #presedinte