Ce le transmite Basescu studentilor, cu ocazia inceperii anului universitar

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 16:56
1331 citiri
Ce le transmite Basescu studentilor, cu ocazia inceperii anului universitar

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, un mesaj cu ocazia inceperii anului universitar, subliniind ca este necesara continuarea implementarii prevederilor Legii Educatiei nationale pentru a creste performanta invatamantului universitar romanesc.

"Consider ca cel mai bun instrument pentru atingerea performantei in universitatile noastre este continuarea procedurilor de implementare ale prevederilor Legii Educatiei nationale", transmite presedintele, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Traian Basescu mentioneaza ca, in ultimii ani, universitatile din tara noastra au fost parte a unor schimbari destinate asezarii sistemului de invatamant superior in linie cu cel din Uniunea Europeana.

Seful statului da ca exemplu faptul ca universitatile din Romania au fost clasificate in functie de intensitatea activitatii de cercetare pe care o desfasoara, iar programele de studii au fost ierarhizate.

"Aceste instrumente stabilesc un referential al calitatii, util deopotriva studentilor in alegerea pe care o fac, angajatorilor pentru consolidarea relatiilor cu cei mai performanti si universitatilor pentru imbunatatirea activitatii lor", mentioneaza presedintele Basescu", se mai arata in mesajul presedintelui.

Traian Basescu le ureaza mult succes atat bobocilor din primul an, cat si celor mai mari, studentilor-masteranzi si studentilor-doctoranzi "in descoperirea tuturor lucrurilor frumoase pe care mediul academic le ofera".

"Anii de studentie reprezinta o perioada importanta din viata unui tanar care doreste sa isi construiasca o cariera profesionala. Sunt anii de desavarsire a personalitatii, de alegere a unui drum intr-un mediu pe care fiecare universitate il pune la dispozitie si il imbunatateste continuu", mai precizeaza presedintele.

Acesta argumenteaza ca "rolul universitatilor de a forma o resursa umana de calitate este esential pentru devoltarea intregului sistem economic, social si politic".

"Am convingerea ca profesorii universitari si cercetatorii din universitatile romanesti au inteles necesitatea acestui lucru si vor depune, la fel ca si pana acum, eforturi pentru a crea o elita de care societatea are mare nevoie in aceasta perioada", completeaza seful statului.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#mesaj Basescu studenti, #mesaj Basescu an universitar, #deaschidere an universitar , #presedinte