Ce scriu romanii pe forumul lui Basescu

Joi, 10 Iunie 2010, ora 19:55
3820 citiri
Ce scriu romanii pe forumul lui Basescu

Forumul gazduit de site-ul www.basescu.ro din perioada campaniei electorale a ramas si este functional. In deschiderea acestuia este postat un mesaj al presedintelui, nedatat, in care acesta afirma:

"Dragii mei,

Va multumesc ca ati ramas alaturi de mine si ca v-ati pastrat viu interesul pentru problemele tarii. Va indemn in continuare sa nu promovati pe acest site sau pe oricare altul nici un fel mesaje care au un caracter rasist, obscen, xenofob sau discriminatoriu de orice fel.

Am convingerea ca romanii, indiferent de simpatiile politice, sunt toleranti si deschisi, ca traiesc si gandesc in concordanta cu valorile europene. Toleranta este o valoare europeana fundamentala si va indemn pe toti sa fiti promotorii acestei valori.

Traian Basescu

Presedintele Romaniei"

In ciuda indemnului, moderatorii forumului au mari probleme cu mentinerea decentei comentariilor postate. Din aceasta cauza s-au vazut nevoiti sa-i avertizeze pe forumisti ca mesajele care incalca regulile vor fi sterse. In ciuda acestor avestismente, in ciuda rugamintilor facute chiar de presedinte, forumul este plin de termeni triviali, de invective, de mesaje agresive si pline de violenta.

Printre mesajele care nu pot fi reproduse, dar pe care moderatorii le mentin totusi pe forum, se afla si puncte de vedere ale celor care condamna politica presedintelui, cele mai multe dintre ele, dar si mesaje care sustin pozitia lui Traian Basescu si aduc acuze PSD-ului si PNL-ului.

Exista mesaje care cer chiar scoaterea in afara legii a celor doua partide din opozitie, precum si mesaje in care forumistii isi exprima dezamagirea fata de atitudinea presedintelui Basescu, fata de romani.

In cazul in care presedintele ar avea timp sa citeasca mesajele postate de oameni, ar putea sa-si contureze o imagine despre ceea ce cred si gandesc acestia, dar si care este starea lor de spirit.

Iata cateva dintre mesaje. "Astia chiar nu-si dau seama ca nu pot conduce tara asta? Sa plece!!! Nu este nici o rusine daca pleaca! Sunt oameni care se pricep fiecare in domeniul lui dar nu au o Udrea, un Berceanu", scrie florin77.

Boforest scrie: "Sper ca nimeni nu va pretinde vreodata ca oamenii de stat se nasc cu sutele de buletinele de vot ale alegatorilor. Ce bafta pe conducatori ca oamenii nu gandesc. Basescule! Nu avem nevoie de pomana ta! Pastreaza-ti salariul pentru tine ca nu se stie ce vremuri vin! S-ar putea sa ai mare nevoie chiar de banii pe care vrei sa ii dai pomana poporului!"

"Daca nu sunteti capabili sa comasati sau sa desfiintati institutiile inutile create de voi, macar reduceti numarul de directori. Ati umplut tara de sefi. Pe ei sa-i dati afara mai intai si dupa aceea sa taiati pensiile!", scrie Vulpita.

"Basescule sunt dezamagit de conducerea ta, incat nici sa injur nu imi mai vine!", scrie un alt forumist.

Basescu scrie pe Twitter

Desi rar Traian Basescu scrie pe Twitter. Ultimul mesaj este din 21 februarie si este o felicitare pentru Florin Serban, castigatorul Ursului de Argit la Festivalul de la Berlin.

Pe Twitter, printre fanii lui Basescu sunt Andrei Gheorghe, Robert Turcesu si Cristian Mungiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#forum Traian Basescu, #comentarii Traian Basescu, #campanie Traian Basescu , #presedinte