Ce-si doreste Traian Basescu de la 2014 - pentru romani, guvern, noul presedinte si R. Moldova (Video)

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 07:35
3867 citiri
Ce-si doreste Traian Basescu de la 2014 - pentru romani, guvern, noul presedinte si R. Moldova (Video)

"Mi-as dori ca romanii sa inteleaga ca prosperitatea nu vine peste noapte", a spus presedintele Traian Basescu marti seara, intrebat fiind de jurnalisti ce isi doreste pentru 2014.

Declaratiile au fost facute la intrarea unui restaurant din Predeal, unde presedintele Romaniei si-a petrecut Revelionul.

Seful statului crede ca romanii trebuie sa fie mandri ca au trecut probabil cel mai rapid peste criza din 2009-2010.

"Uitati-va la alte tari cum se chinuie si acum sa revina pe pietele internationale, iar romanii nu sunt mandri de cea mai mare performanta a lor ca popor, in ultimii ani, aceea de a trece peste criza cu usurinta, sa se afle de trei ani in situatie de crestere economica", a spus Basescu.

Un guvern cinstit cu romanii

El a mai spus ca si-ar dori ca 2014 sa fie anul in care sa avem un Guvern care sa fie cinstit cu romanii, sa nu-i mai minta, iar justitia sa castige batalia cu politicul: "As dori sa avem un Guvern care sa fie cinstit cu romanii, sa nu-i mai minta" si 2014 sa fie anul in care "justitia sa castige batalia cu politicul, pentru ca in 2012 si in 2013 politicienii au crezut ca pot pune sub control justitia". "E prioritate zero pentru mine", a subliniat presedintele.

"Mi-as mai dori sa fie un an in care sa facem un efort la nivel politic, sa ne redobandim credibilitatea din 2010. Loviturile date justitiei, statului de drept in ultimii doi ani, de actuala majoritate au diminuat mult din increderea partenerilor in Romania.

Mi-as dori ca in 2014 acesti oameni sa inteleaga ca trebuie sa guverneze pentru statul de drept, pentru Romania, si nu pentru apararea celor care incalca legea", a mai spus Traian Basescu.

Romanii sa aiba incredere in ei

Presedintele a mai spus ca, dincolo de ceea ce si-ar dori pentru statul roman, si-ar dori ca romanii sa aiba mai multa incredere in ei, pentru ca "n-au niciun motiv sa se simta neincrezatori in propriile forte ca natiune (...) pentru ca Romania este o tara locuita de un popor cu o istorie de care poate sa fie mandra".

Cum sa fie viitorul presedinte

Seful statului si-ar dori si ca la finalul anului 2014, sa isi predea mandatul unui presedinte care sa continue ceea ce nu a reusit el sa termine si care sa stimuleze Guvernul sa faca o reorganizare administrativa in folosul romanilor, nu al baronilor.

"Mi-as dori ca 2014 sa fie cu un sfarsit de an in care sa-mi predau mandatul catre un presedinte care sa continue ce n-am reusit eu sa termin, procesele de modernizare a statului, adica o Constitutie revizuita si modernizata, care sa raspunda zilei de azi si urmatorilor zece ani", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca si-ar mai dori ca un guvern, stimulat de viitorul presedinte, sa faca o "reorganizare administrativa in folosul romanilor, si nu al baronilor".

"Mi-as dori tare mult ca Romania sa se aseze la locul ei, acolo unde figureaza ca marime, pe locul 6-7 in Europa. Sa fie a sasea, a saptea tara si ca putere economica, ca performanta", a mai spus seful statului.

Moldova, pamant romanesc

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca isi doreste ca anul 2014 sa fie "anul in care sa afirmam deschis ca Moldova este pamant romanesc". Seful statului a mai spus ca Moldova nu a aparut odata cu Pactul Ribbentrop-Molotov.

Mesajul lui Traian Basescu catre romani si moldoveni, de Anul Nou

Seful statului a facut aceste declaratii la intrarea intr-un restaurant din Predeal, unde si-a petrecut Revelionul, alaturi de sotia sa. Potrivit agentiei Mediafax, presedintele Traian Basescu a fost vizibil emotionat in timpul declaratiei.

Presedintele Traian Basescu si sotia sa au revenit luni la Predeal, unde s-au aflat si de Craciun. Presedintele si sotia sa, Maria Basescu, sunt cazati la vila de protocol din Predeal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Basescu dorinte 2014, #Traian Basescu guvern Ponta, #Basescu Moldova pamant romanesc , #presedinte