Cheia PNTCD e la Basescu. Cum va ramane USL pe tusa (Opinii)

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 23:59
8202 citiri
Cheia PNTCD e la Basescu. Cum va ramane USL pe tusa (Opinii)

Daca Victor Ponta si Crin Antonescu il cresc pe Vadim Tudor pentru a lipi PRM de cele 45 la suta pe care le va obtine USL in alegerile parlamentare, de ce sa nu dea o mana de ajutor Traian Basescu la revigorarea taranistilor? Ca tot a ramas poporul roman fara busola, iar ideea de a investi cu incredere un partid care depoziteaza inca morala crestina la rever, chiar daca a fost omorat de propriile fantasme, nu-i de aruncat.

Asa ca, desi a pus umarul la pulverizarea PNTCD, Traian Basescu i-a chemat pe liderii mititei la Mecca, pentru a vedea in ce ape se scalda. Iar tentativa de-a uita, pentru a construi, irosita in acest weekend, i-au confirmat-o: mostenitorii lui Iuliu Maniu sunt tentati, dar nu uita, deci nu construiesc.

Traian Basescu nu va renunta, fireste, la initiativa de a le rupe picioarele, dandu-le sentimentul ca-i strange la piept, celor care nu reusesc sa vada dincolo de orgoliul personal. Poate furniza audientei si o justificare: in fata pericolului ca la Putere sa ajunga niste veleitari, urmasii celor care au deschis visteria tarii in 2008 lasand deficitul sa creasca pana la a periclita stabilitatea macroeconomica, trebuie incercat totul. Chiar si aducerea PNTCD peste pragul electoral.

Cum intrarea taranistilor in Parlament inseamna ca un numar de activisti vor deveni deputati si senatori, momeala are sanse mari sa prinda. Mai ramane sa se stabileasca cine, din ce grup, pentru a avea toata lumea sentimentul echitatii. Dar nu este imposibil.

Doar ca taranistii mai au o problema: nu au bani. Fripturistii care s-au incolonat crestin-democratilor pe vremea valului lui Emil Constantinescu, si au beneficiat de contracte publice in urma carora si-au umplut sacii, au parasit oastea odata cu situarea PNTCD sub pragul electoral, nemaiavand nimic de castigat. Iar fara fonduri pentru emisiuni, afise, pixuri, galeti si pui fripti, taranistii nu au nicio sansa.

Aici, insa, Traian Basescu poate avea din nou un rol semnificativ. Daca reuseste sa orienteze cateva pusculite spre PNTCD, plus niste alocari prin comune unde niste primari liberali se vor dovedi destepti, jumatate din treaba este facuta.

Si mai are o resursa: strategii domniei sale, pe care-i poate directiona in folosul taranistilor. Plus fruntasii care beneficiaza de o incredere mare, precum Monica Macovei. Taranistii pot fi usor incarcati in trenul popularitatii acestora, si de aici, Palatul Parlamentului nu mai poate reprezenta o himera.

Cu reparatiile bugetare de la anul, PDL va ajunge la 25 de procente. Plus 15 la suta maghiarii si uneperistii, iaca 40. Dan Diaconescu vine tare, diaspora este pregatita, mai raman taranistii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu PNTCD, #PNTCD alegeri 2012 , #presedinte