Cine are dreptate in razboiul total al lui Traian Basescu? (Opinii)

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 07:58
4509 citiri
Cine are dreptate in razboiul total al lui Traian Basescu? (Opinii)
Foto: Administratia Prezidentiala

S-ar putea ca, in cazul de fata, sa fim ca in situaia judecatii lui Solomon si dreptatea sa fie de ambele parti sau nicaieri.

Dar coflictul a ajuns intr-o faza cand dreptatea nici nu mai conteaza. Conteaza numai faptul ca intre cei in cauza se duce un razboi al surzilor, unde niciunul nu vrea sa auda nimic de la celalalt, iar noi ii ascultam cu nesat la televizor pe toti.

Ne pomenim din senin ca preseditele nu semneaza doua documente de importanta majora pentru tara, in legatura cu care semnatarii nu-i cerusera mandat sa le incheie cu organismele internationale cu care tratat.

Fonduri pentru campanie?

Nici nu stiu daca, pentru asemenea tratative trebuia mandatul presedintelui, dar inaintea unui eveniment atat de important, era normal ca toti factorii de decizie ai tarii sa se intalneasca, sa se puna de acord, sau cel putin sa-si cunoasca reciproc punctele de vedere.

Ei, as! Presedintelui i se pun in fata niste hartii, iar trebuie sa le semneze volens-nolens, amenintat ca altfel guvernul nu va plati pensiile si salariile majorate, arucand tara in haos.

Pe de alta parte argmentele economice prezentate de Traian Basescu luni seara la conferinta de presa par plauzible, scurta sa analiza economica pare sustinuta, motivele argumentate.

In realitate, acciza la benzina este mult mai mare decat cei 7 centi pretinsi in acte, efectele se vor simti nu numai in buzunarele soferilor, ci va plati intreaga populatie, se vor pulveriza minusculele indexari ale pensiilor si meschinele majorari de salarii, efectele economice vor fi - in opinia presedintelui - devastatoare.

Dar mai devastator decat orice altceva este faptul ca, asa cum sustine presedintele tarii, guvernul ne taxeaza salbatec, numai ca sa-si faca fonduri pentru propria campanie electorala.

Traian Basescu nu semneaza ca primarul

Din pacate, presedintele, care a mai facut si altadata aceasta afirmatie, n-o probeaza. N-ar fi exclus sa n-o poata proba din motive obiective, desi presedintele tarii nu are statului ziaristului care nu-si divulga sursele.

Dansul, cand face o afirmatie in fata natiunii, trebuie sa fie pe un teren tare, nu pe unul miscator. Este inadmisibil sa faca o afirmatie grava, dar s-o lase la nivel de banuiala. Asta da apa la moara partii adverse si creaza neincrederea cetatenilor.

Stie toata lumea ca puterea aflata la guvernare se pregateste sa imparta fonduri "baronilor locali", stim cu totii ca o parte din ele va merge la nepopulara majorare a salariilor la primari, dar nu rezulta de undeva ca banii se aloca si in scopuri electorale.

N-am indoieli ca asa stau lucrurile, dar nici nu le pot accepta nedovedite. Pe de alta parte, nici cei din USL n-au incercat sa dea ei o riposta, demonstrand ca n-au incarcat bugetul cu cheltuieli electorale care ar depasi legea sau bunul simt.

In loc sa incerce asa ceva, PSD a iesit la contraatac verbal. Domnul Ilie Sarbu, referindu-se la declaratia lui Taian Basescu si-a permis sa foloseasca termenul dementa.

Ce iresponsabil! Domnul Sarbu nu este medic. Este licentiat in teologie si in economie. Nici ca teolog, nici ca economist nu poate pune nimanui diagnostic si cu atat mai putin presedintelui tarii, pe care nu l-a consultat, dar nici nu s-ar fi priceput s-o faca. Asta nu e numai obraznicie, e si impostura.

Fudulia si orgoliul

Raspunsul lui Victor Ponta este la fel de lamentabil: ameninta ca din cauza presedintelui s-au prabusit acordurile noastre cu FMI si cu UE. Dar oare ajungeam noi aici, daca dansul trecea peste propria fudulie si purta o discutie prealabila cu seful statului, ca sa-l convinga asupra adevarului, daca acesta exista, sau sa renunta daca n-are dreptate?

Aceasi vina ar fi avut-o si Traian Basescu, daca Ponta ar fi calcat peste orgolii, s-ar fi prezentat la Controceni, dar presedintele ar fi refuzat sa discute cu el. Nu s-a intmaplat asa ceva.

Nici nu se poate intampla, intrucat domnul Ponta pare convins ca un premier nu-i destul de premier, daca nu este si nitel fudul.

Pana la urma, asa cum spuneam nu conteaza pentru noi unde e dreptatea. Conteaza numai ca ei se cearta ca sa-si satisfaca orgoliile, noi platim neavand incotro si tot noi vom mergem la urna, unde - vai - tot pe ei ii vom vota, pentru ca altii nu exista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu presedinte, #Victor Ponta prim ministru, #acord FMI, #Ilie Sarbu PSD , #presedinte