Cine manipuleaza, dle Basescu?

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 20:39
2849 citiri
Cine manipuleaza, dle Basescu?
Foto: Arhiva

Cuvantarea asta incruntat-incrancenata, ori minerit - ori murim, a presedintelui demonstreaza ca politica romaneasca nu poate iesi din zona mismasurilor si a manipularii.

Pana si cei mai radicali aparatori ai democratiei incep sa accepte, cu cinism, ca oamenii nostri politici nu sunt fete mari, nu pot guverna fara compromisuri maculante, iar politica nu este institutie de bune moravuri.

Ce e de facut? Desfiintam scolile si bisericile sau renuntam la serviciile compromisilor? Cetatenii au dreptul sa li se spuna daca lumea acestor diriguitori mai are vreo legatura cu idealurile umanitatii si conceptele de valoare, meritocratie, de Europa adica.

Cine va mai respecta legile si principiile bunei convietuiri daca alesul poate fi ipocrit si demagog, poate scapa din plasa tot mai permisiva a legislatiei, poate cumpara votul saracenilor, poate trada, corupe, santaja...? Chiar nu se poate politica fara smecherie si hotie?

Cine ne apara de politicieni?

Pentru ca, in conditiile in care societatea civila, cata a mai ramas necumparata sau neincolonata, a lasat garda jos, politicienii ne mint fara rusine argumentand cu tupeu ca o fac spre binele nostru, fie pentru crearea locurilor de munca si bani pentru pensii, fie pentru alungarea balaurului cu sapte capete al Puterii.

Dar sa vrei ca partidul de suflet sa recastige increderea si sa vii la ora de varf sa sustii dupa 8 ani de presedintie si 4 ani de guvernare ca singura sansa de a crea locuri de munca o constituie mineritul si instrainarea perimetrelor aurifer-cuprifere, asta depaseste imaginatia, oricat de bine inregimentat politic ai fi.

Nu sunt decat doua variante: ori presedintele a stat ascuns intr-o locatie complet izolata de lume neavand chef sa vada si sa auda nimic, ori manipuleaza.

Dl Basescu stie si totusi...

Prin lege, Presedintia e punctual informata de SRI si de alte institutii ale statului. De aceea, dl Basescu stie bine ca miliarde si miliarde de euro au fost si sunt risipite pe investitii neprofitabile, ca miliarde si miliarde de euro sunt aruncate pe apa sambetei prin intretinerea atator servicii secrete si de paza intr-o tara in care, slava Domnului! amenintarile teroriste lipsesc.

Ca miliarde si miliarde de euro sunt risipite pe o guvernare ultraluxoasa, in care pana si cel mai umil sef de la centru ori local are gratuit limuzina scumpa cu girofar la scara, bodyguard, sofer si secretara, iar sefii mai rasariti se plimba zi si noapte in coloane oficiale, avioane, elicoptere...

Sa nu fi aflat dl Basescu adevaratul pret al asfaltarii, al pavarilor si al bordurarilor repetate, al intretinerii drumurilor si a cailor ferate, ca orice astfel de investitie inseamna o spaga nu mai mica, se spune, de 40% la partid si la marii mahari, organizatori de licitatii?

Ferrari, Porsche si celelalte masini scumpe aparute peste noapte, palatele de marmura cu piscine incalzite de care s-au umplut orasele, capitala, zonele turistice din tara si de pe mapamond, conturile fabuloase din banci elvetiene si offshore de care se vorbeste pe la colturi nu sunt din sudoarea fruntii, ci din furaciuni si contracte cu statul. Cu atat amar de banet furat cate locuri de munca se puteau face, dle presedinte!

Agricultura nu bate frica

Dar agricultura lasata de izbeliste, silvicultura praduita ca-n... codru, mediul otravit cu fel de fel de dejectii... ar fi putut genera cu minime investitii mii de locuri de munca, daca n-ar fi venit calamitatea forfetarului lui Pogea.

Pe acest fost ministru, care, in loc sa curete economia de neperformanta, a "curatat-o" de peste jumatate de milion de locuri de munca, tocmai cand intreprinderile mici si mijlocii erau mai necesare ca apa si ca aerul, pe jefuitorii fostei industrii romanesti si ai flotei date la fier vechi contra mita insa nu-i intreaba nimeni de sanatate.

Acum insa aruncarea vinei asupra mogulilor nu va mai salva Puterea: nu ei au poftit Sarea si Posta, cum s-a zis, iar aurul si cuprul ii va imbogati pe altii. Nu din cauza lor s-au taiat salariile si pensiile, nu ei au imprumutat 20 de miliarde Euro, nu ei au inchis scoli si spitale..., ci lacomia si incompetenta diriguitorilor.

Discursul prezidential insa n-a putut masca frica de raspundere, teama ca nu se vor putea plati salariile si pensiile, cu atat mai grav cu cat nimeni nu stie sa reporneasca industria, sa insamanteze campurile manoase lasate in paragina...

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Discurs presedinte manipulare, #locuri munca minerit agricultura, #putere opozitie , #presedinte