Cine se duce la consultarile convocate de Basescu pe tema Constitutiei?

Luni, 08 Martie 2010, ora 19:28
2848 citiri
Cine se duce la consultarile convocate de Basescu pe tema Constitutiei?

Dupa ce presedintele Traian Basescu a invitat partidele la consultari pe tema Constitutiei, reprezentantii formatiunilor nu au intarziat sa raspunda.

PD-L a apreciat initiativa drept un demers binevenit, iar independentii s-au confirmat prezenta. Pe de alta parte, UDMR a anuntat ca nu poate da curs invitatiei presedintelui, iar PNL se mai gandeste.

Traian Basescu invita partidele la consultari, pe tema Constitutiei

Igas si Buda despre consultari: Interventia presedintelui este legitima si binevenita

Traian Igas, liderul de grup al senatorilor PD-L a apreciat ca invitarea partidelor de catre presedinte la consultari privind modificarea Constitutiei este un demers binevenit in conditiile in care procesul de revizuire este inca blocat.

"Presedintele Romaniei face un demers legitim si de bun simt astfel incat sa reusim sa deblocam situatia in Parlament in ceea ce priveste procesul de revizuire. Rezultatul de la referendum a fost zdrobitor pentru reducerea numarului de parlamentari si un Parlament unicameral. Din pacate, celelalte partide nu agreeaza votul popular, iar interventia presedintelui este legitima si binevenita", a declarat Traian Igas.

La randul sau, presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda (PDL), a spus ca exista un precedent cand un set de consultari cu partidele politice de catre seful statului a condus la deblocarea unei situatii dificile, Buda vizand consultarile ce au vizat dezbaterea pe Codurile din justitie, Penal si Civil.

Oprea spune ca independentii vor avea un proiect propriu de reforma constitutionala

Liderul grupului deputatilor si senatorilor independenti, Gabriel Oprea, a spus ca va onora invitatia adresata de catre seful statului pentru consultarile de la Cotroceni, independentii intentionand sa sustina un proiect propriu de revizuire a Constitutiei.

"Vom merge, cum am mers intotdeauna. Acest grup de parlamentari independenti din Camera Deputatilor si Senat a sustinut si sustine guvernarea. (...) Bineinteles, ca vom merge si vom sustine modificarea Constitutiei. Vom avea propriul nostru proiect si propria noastra pozitie pentru aceste modificari", a declarat, luni, Gabriel Oprea.

Vosganian:Conducerea PNL urmeaza sa discute despre participarea la consultarile convocate de Basescu

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat luni, pentru NewsIn, ca Biroul Politic Central al partidului va lua in discutie, in sedinta de marti, invitatia la consultari transmisa de presedintele Traian Basescu.

"Cel mai probabil vom discuta maine, la sedinta Biroului Politic Central al PNL, despre invitatia presedintelui Traian Basescu", a spus Vosganian, precizand ca nu face alte comentarii inainte de o decizie oficiala a partidului.

UDMR nu va da curs invitatiei la Cotroceni de pe 15 martie, fiind Ziua Maghiarilor

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat luni pentru NewsIn ca nu va putea sa dea curs invitatiei presedintelui Traian Basescu pentru consultari pe tema revizuirii Constitutiei, deoarece ziua comunicata de seful statului se suprapune cu cea a sarbatorii nationale a maghiarilor.

"Vom veni la consultari bineinteles. Noi totdeauna raspundem pozitiv la astfel de invitatii, modificarea Constitutiei ne intereseaza, dar in 15 martie nu vom putea pentru ca avem sarbatoarea nationala a maghiarilor. Deci nu vom fi in Bucuresti, dar vom semnala acest lucru presedintelui si vom cere o alta data", a declarat Marko Bela.

"Daca ne apucam de modificarea Constitutiei, atunci trebuie sa facem o reforma cat mai profunda, deci nu numai problema Parlamentului, ci si problema administratiei in general, descentralizarea, posibilitatea reorganizarii administratiei, atributiile prefectilor, atributiile Guvernului la nivel central, relatiile dintre Guvern - Parlament - Presedinte", a mai spus liderul UDMR.

Mai mult, el a pledat pentru ideea mentinerii " bicameralismului, dar cu un altfel de Senat, cu alte atributii si alta modalitate de reprezentare, a regiunilor, a judetelor".

Presedintele Traian Basescu a invitat saptamana viitoare, luni, partidele parlamentare la consultari pe tema cailor de transpunere in Constitutie a rezultatului referendumului din 22 noiembrie, precum si pe tema prioritatilor legislative ale anului 2010.

Consultarile cu partidele reprezentate in Parlament si cu reprezentantii independentilor vor avea lor luni, de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#consultari Constitutie Cotroceni, #partide consultari Constitutie, #consultari modificare Constitutie , #presedinte